Otthonról hazamegyünk

péntek, december 09, 2016


SZILVESZTER KÁRPÁTALJÁN

Időpont(ok):
2016.12.29-01.01.(Cs-V)
Ár: 49.000 Ft
1. nap: 5.45 órakor indulunk Székesfehérvárról, 7 órakor Budapestről.Vaján felkeressük a Vay család gyönyörű kastélyát. A szilvájáról híres Penyige Lekvárdájában megismerhetjük a lekvárkészítés fortélyait. Túristvándiban megcsodáljuk a 18. században épült vízimalmot, majd Szatmárcsekére utazunk az Európa-szerte egyedülálló csónak alakú fejfákhoz és Kölcsey Ferenc síremlékéhez. Tiszacsécsén Móricz Zsigmond emlékházát keressük fel. Tepertős…

SZILVESZTER KÁRPÁTALJÁN

KARÁCSONYI MISSZIÓ KÁRPÁTALJÁN, vásárlás Ungváron

Időpont(ok):
2016. december 17. (szombat)
Ár: 9.900 Ft. Az út hasznát az eszenyi rászorulók részére adjuk át.
Időpont(ok): 2016. december 17. (szombat) Ár: 9.900 Ft. Az út hasznát az eszenyi rászorulók részére adjuk át. Az odaút során először is a kalandos történetű Nevickei-várat látogatjuk meg. A festői falakhoz kényelmes sétaút vezet. Ungvár: Kárpátalja fővárosának a monarchia hangulatát őrző belvárosában kiváló helyi honismereti vezető előadását élvezhetjük, majd európai színvonalú üzletekben vásárolhatunk. Kárpátalján zavarba…

KARÁCSONYI MISSZIÓ KÁRPÁTALJÁN, vásárlás Ungváron

SZILVESZTER PALÓCFÖLDÖN (Felvidék)

Időpont(ok):
2016. december 29-2017.január 01.(CS-V)
Ár: 49.000 Ft
1. nap. Balassagyarmat: a Palóc Főváros. Civitas Fortissima szobor, Palóc Múzeum. Szklabonya: Mikszáth Kálmán szülőháza. Alsósztregova: Madách Imre szülőkastélya. A szomszédos termálfürdőben 3 kellemes órát töltünk. 2. nap. Betlér: a világhírű Andrássy-kastély. Csetnek káprázatos freskókkal díszített 13. századi evangélikus temploma. Beretke: a Beretkei család nem mindennapi tájháza…

SZILVESZTER PALÓCFÖLDÖN (Felvidék)

SZILVESZTER KALOTASZEGEN

Időpont(ok):
2016.12.29-2017.01.01.(Cs-V)
Ár: 49.000 Ft
1. nap:  Nagykároly: Károlyi-kastély. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Érmellék: borkóstoló. Zsibó: Wesselényi-kastély és a színpompás botanikus kert, esti megvilágításban.2. nap: szekerezés vagy lovasszánozás Sztánára a Varjúvárba. Méra: Bivalymúzeum, majd házi étkek kóstolása. Kolozsvár: megnézzük a város nevezetességeit. Magyarvista: fergeteges néptáncbemutató. 3. nap: Bánffyhunyad: Kalotaszeg legnagyobb református temploma. Csodaszép kirándulás a télen is gyönyörű…

SZILVESZTER KALOTASZEGEN

ADVENT VARASDON ÉS PTUJBAN, TRAKOSTYÁNI KASTÉLYLÁTOGATÁSSAL - Horvátország, Szlovénia

Időpont(ok):
2016. december 17. (szombat)
Ár: 9.500 Ft
A csodaszép óvárossal dicsekvő Varasd adventkor még szebb arcát mutatja. A történelmi utcákat árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. A fő téren akár korcsolyázásra is van lehetőségünk. Varasdtól mintegy 40 km-re fekszik Trakostyán vára, amelyet eredetileg a 13. században emeltek. A középkorban…

ADVENT VARASDON ÉS PTUJBAN, TRAKOSTYÁNI KASTÉLYLÁTOGATÁSSAL - Horvátország, Szlovénia

SÍELÉS NAPKELETEN: Kárpátalja-Bukovel

Időpont(ok):
2017.02.21-25.(K-Szo)
Ár: 56.000 Ft
Ukrajna legnagyobb és legkedveltebb síparadicsoma Bukovel. A csodálatos természeti környezetben található síközpontot a legmodernebb, legjobb nyugat-európai síparadicsomok szintjén lévő szolgáltatások, és tökéletes minőségű pályák jellemzik.  52 pálya, 63 km síút, 16 ülőlift! Sítérkép: kattints ide! Hétköznapokra tettük az utat, így elkerüljük a méltán népszerű hely hétvégi zsúfoltságát. A síelés mellett fakultatív…

SÍELÉS NAPKELETEN: Kárpátalja-Bukovel

Időpont(ok):
2016.12.10. (szombat)
Ár: 9.500 Ft

csm lac staryzamok jpg ff2753e78bA  korponai Tarisznyavár épen maradt, ma kilátóként működő tornyából már látjuk a Selmeci-hegység szívében lévő Szentantal pompás, fényűző barokk kastélyát, amely a hajdani Koháry-vár romjaira épült. Utolsó tulajdonosa I. Ferdinánd bolgár cár volt. Fél 2 körül érünk Selmecbányára, melynek fő látványossága a világörökségi védettségű Óvár. Ennek legrégibb épülete az egykori Szűz Mária plébániatemplom, amely körül a 14. században tornyokkal megerősített védfalat építettek ki, miáltal kezdett kialakulni a jövendő városi vár alapzata. Az Óvár legérdekesebb kiállítása talán a Szlovák Bányászati Múzeum, melynek meglátogatása után a Glanzenberg-tárnába ereszkedünk le. Az adventi vásárban 2 órás szabadidő áll rendelkezésünkre.

Időpont(ok):
2016. december 10.
Ár: 8.900 Ft

advent kismartonA fraknói adventi vásárt (a képen) az elmúlt évtizedben kétszer is Ausztria legszebb vásárává választották. Idén a választásunk Kismartonra esett, de az Esterházyak bevehetetlen sasfészkét, a fraknói várat ezúttal sem hagyjuk ki. A kismartoni adventi vásár Burgenland és Ausztria talán leghangulatosabb adventi vására. Ilyenkor az Esterházy-kastélyt (a képen) körüllengi a fenyőillat, a sokadalom pedig adventi dalok csilingelése mellett válogathat kedvére a szebbnél szebb és valóban különleges vásári portékák közül. Ruszt a Fertő-tó igazi kis ékszerdoboza. A kedves kisváros adventkor ünnepi díszbe öltözik, az utcák pedig megtelnek az ínycsiklandó puncs és sült gesztenye illatával. A Rathaus előtt Ruszt egyetlen tősgyökeres magyar borásza, Venzel Robert bácsi mesél a legendásan finom Fertő-tavi borokról, amelyet a városháza pincéjében Boros Bendegúz kínálása mellett meg is kóstolhatunk.  

Időpont(ok):
2016. december 17. (szombat)
Ár: 9.500 Ft

advent varasdA csodaszép óvárossal dicsekvő Varasd adventkor még szebb arcát mutatja. A történelmi utcákat árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. A fő téren akár korcsolyázásra is van lehetőségünk. Varasdtól mintegy 40 km-re fekszik Trakostyán vára, amelyet eredetileg a 13. században emeltek. A középkorban magyar kézen lévő vár mára mesebeli kastéllyá változott, urai a 16. századtól egészen a 1944-ig a Draskovicsok voltak. A gazdag kulturális örökséggel bíró Ptuj Szlovénia egyik legfestőibb és legrégibb kisvárosa a Dráva partján. Mivel rengeteg fesztivált és karnevált tartanak benne, a vásárok városának is szokták mondani. IV. Béla uralkodása idején, magyar kézen volt, fia Ptujból, korabeli magyar nevén Potonyból kormányozta Stájerországot. A rövid ideig tartó magyar uralmat 1479-ban Mátyás állította vissza. A folyó partján emelkedő várból gyönyörű kilátás nyílik a településre.

Időpont(ok):
2016. december 29-2017.január 01.(CS-V)
Ár: 49.000 Ft

palocszilv1. nap. Balassagyarmat: a Palóc Főváros. Civitas Fortissima szobor, Palóc Múzeum. Szklabonya: Mikszáth Kálmán szülőháza. Alsósztregova: Madách Imre szülőkastélya. A szomszédos termálfürdőben 3 kellemes órát töltünk. 2. nap. Betlér: a világhírű Andrássy-kastély. Csetnek káprázatos freskókkal díszített 13. századi evangélikus temploma. Beretke: a Beretkei család nem mindennapi tájháza a 200 éves parasztházukban. Néptáncbemutató és mulatság Dernőn, a Borostyán Néptáncegyüttessel. „Az Andrássyak kora, Krasznahorka vára” - virtuális túra gömöri helytörténésszel, kivetítéssel. 3. nap: íjászkodás, vagy séta a Szilicei-fennsíkon (világörökség). Krasznahorkaváralja: a lenyűgözően szép Andrássy-mauzóleum, a „Gömöri Ravenna”.  Könnyű túra a Szádelői-szurdokvölgyben (szintén világörökség). Szabadidő, pihenés, majd: BÚÉK 2016! Szilveszter, gömöri gasztronómiai élményekkel és magyar élőzenével, a helyiekkel közösen. 4. nap: újévi szentmise, emlék-kopjafák a templomkertben. Rozsnyó központja: a legnagyobb középkori tér a Felvidéken, Andráswsy Franciska gyönyörű szobrával és a 38 méter magas Tűztoronnyal. Sajógömör: a kezében kapát tartó Mátyás király, valamint Rákóczi legendás prímása, Czinka Panna szobra. 

Időpont(ok):
2017.01.06-08. (P-V).
Ár: 34.000 Ft

potszilv1. nap: Zombor: Bács-Bodrog vármegye egykori székhelye. Doroszló, Szentkút: ősi zarándokhely. A környék leggazdagabb tájháza. Kupuszina: a palóc eredetű falu színpompás népviselete, zenés-táncos műsor a Petőfi Sándor Kultúrkör előadásában.
2. nap: fürdőzési és wellness lehetőség Apatinban. A 700 m mélységből feltörő termálvíz hőmérséklete 50 fok, minőségében megegyezik a Karlovy vary-i gyógyvízéval. Ebéd a híres apatini Öreg Ponty Halászcsárdában. Topolya: tájház, kovács- és bodnárműhely. Andrásnépe: a híres ménesbirtok múzeuma. Tóthfalu érdekes szobrai. Póthszilveszter. Gyerekek műsora, hangszerbemutató, élő zene, eszem-iszom.
3. nap: a délvidéki magyarság jelképe, az Aracsi Pusztatemplom. Törökbecse: a Leinengen-Westerburg és a Hungária szobor. Nagykikinda: a mind a mai napig működő szárazmalom és a városi múzeum, udvarán a közelben talált mamut életnagyságú csontvázával. Zenta: Tisza-part, a csata emlékműve.

Időpont(ok):
2017.02.10-14.(P-V)
Ár: 59.000 Ft

szekelyfold1. nap: Bihar: kóstoló aranyérmes pálinkafőzőnél. Sebesvár: Bocskai vára.
2. nap: Festett székelykapuk Máréfalván. Tájház. Farkaslaka: Tamási Áron szülőháza. Szejkefürdő: Borvízmúzeum. Orbán Balázs, „a legnagyobb székely” sírja. A „Székely főváros”, Székelyudvarhely: Haáz Rezső Múzeum, alapos városnézés.
3. nap: Lovasszánokkal megyünk egy vadregényes völgyig, Székelyszelterszre. Ebéd a Szépasszany bosszantó csárdában, Homoród-menti specialitások. Lobogó fürdő: parajdi sós fürdő, élménymedence, wellness. Csűrkaland 1-99 éves korig: egy kalandpark, elvarázsolt kastély és vaklabirintus keveréke. Este a 100 fős kórussal és 40 fős zenekarral működő, Magyar Örökség-díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia műsora.
4. nap: Róza néni beveti a pityókás kenyeret a kemencébe. Amíg kisül, közösen sütjük meg a kürtőskalácsokat, aztán lakoma, házi finomságokból. Traktor vontatta szánokon megyünk fel a Madarasi Hargita csúcsára.
5. nap: világörökség: a 13. században épült székelyderzsi unitárius erődtemplom. Segesvár: városnézés.

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor