szombat, július 23, 2016


CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap
Ár: 45.000 Ft
Kultúra/Hagyomány/Természet 1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba. Este: élőzenés kalotaszegi mulatság.2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai. Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: A HÉTSZÁZÁT! 700 éves Kolozsvár városa - ennek…

CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (Cs-V)
Ár: 42.000 Ft

kezdokepTÚRAPROGRAM Minden sportos életmódot folytató ember számára vállalható különleges túrák Erdély szívében: Tordai-hasadék, Székelykő, Túri-hasadék, Remetei-szurdok. A Tordai Sóbányába és Nagyenyed erődtemplomába is ellátogatunk. A szállásunk Erdély legszebb falujában, a Székelykő alatti, Unesco Világörökség-címre pályázó Torockón lesz. A közeli Kolozsváron utunkkal egy időben zajlanak a Kolozsvári Magyar Napok eseményei, melyekbe nekünk is lesz lehetőségünk bekapcsolódni - bővebben a  rendezvényről ld. a Kolozsvári Magyar Napokra szervezett utunk leírásában..

Időpont(ok):
2015.október 6-9. (Cs-V). Max. 20 fő!
Ár: 44.900 Ft

retezat national park rumunija 470x353Arról, hogy mi vár ránk, a Duna TV Hazajárójának a „Retyezát-hegység, a Kárpátok esszenciája” részéből lehet a leginkább képet kapni.
„Kétségkívül ez a történelmi magyar haza legvadregényesebb helye. Több mint 2000 méteres átlagmagasságával, gigantikus sziklaképződményeivel valódi alpesi magashegység képét mutatva emelkedik a Hátszegi-medence fölé. Az egykoron Zerge-havasnak nevezett hegység ötvözi magában a Kárpátok valamennyi arculatát: vannak itt bükkös fennsíkok, végtelen fenyvesek, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyek, cirbolyafenyőktől foltos hegyoldalak, tükör tiszta tengerszemek, felhőkarcoló kopár sziklacsúcsok, minden, amitől annyira szeretjük a Kárpátokat.”
A kétnapos Retyezát-túra mellett odafelé Aradon megemlékezünk az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról a helyszínen, és felmászunk a Maros fölé tornyosuló solymosi várhoz. Visszafelé az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, a Szkerisórai jégbarlangot keressük fel, Verespatakon 2000 éves bányajáratokat csodálhatunk meg, és 1 órás túrát teszünk a Rozsda-szakadékhoz. 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Utak indulása

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor