hétfő, máj. 30, 2016


Időpont(ok):
2016.06.11-16. (6 nap, Szo-Cs)
Ár: 69.000 Ft. Max. 20 fő!

img 3183 1„Erdély felett a keleti határt észak felé hatalmas bástya, a Radnai-havasok behemót tömege zárja le. A magashegyi jellegű hegység legszebb része a két legmagasabb hegycsúcs közötti főgerinc. A keleti bástyát, az Ünőkő tömegét a Radnai-hágó határolja. A nyugati fellegvár Borsa felett hazánk jelenlegi legmagasabb pontja, a Horthy-csúcs, egy északi mellékgerincen van.” (Kővágó Ferenc – Tallózás a Radnai-havasokban, 1941)
Olyan vidékre megyünk, ahol magyar közösségek csak nagyon elszórtan, szórványban élnek. Mégis találtunk két olyan kitűnő panziót, melyek remek kiindulópontot jelentenek majd túráinkhoz. A Papp házaspár Borsafüreden, Zsuzsa néni Radnaborbereken (ahol Reményik Sándor is számos versét írta az "Utolsó házban") vár minket nagy szeretettel. Túravezetőnk, Hanyi Zsolt blogját érdemes lesz olvasni ráhangolódásképpen, lásd ide kattintva. A túra átlagosan edzett embereknek, kortól függetlenül vállalható, alkalmanként választható nehezített és könnyebb program is.

 

Időpont(ok):
2016.07.01-07. (P-CS)
Ár: 79.000 Ft

p8188362TÚRAPROGRAM. Felejthetetlen magyar csúcsélmények székelyek szent hegyei, a Rákosi-Hargita és a Madarasi-Hargita tetején, túra a Békás-szorosban (a tetejére, és onnan le a Gyilkos-tóhoz!), az Ivó-völgy és Székelyvarság felfedezésével. A két nap táborozást a Hargita mélyén csíkrákosi szakácsunk segít "átvészelni", aki székely népi fogásokat készít a tábortűznél. A hét programja egy középkorú ember hétköznapi fizikai állóképességével bőven vállalható, de mindig akadnak választható, nagyobb kihívást jelentő lehetőségek is. A tavalyi utunk képekben: lásd ide kattintva.

Időpont(ok):
2016.07.12-17. (6 nap, K-V)
Ár: 64.000 Ft (busszal), 49.900 Ft (saját járművel)

11225215 1126918220667252 1770623804342091911 nA túra kényelmes tempóban teljesíthető. Közben gyönyörködhetünk a Duna egyedülálló növény- és állatvilágában. Lesz időnk megállni, fürdeni, kikapcsolódni, vagy éppen horgászni is a fel-felbukkanó csodálatos homokpadokon. A főágban és a a Dunamellék Természetvédelmi Rezervátumban is evezünk. Helyi túravezetőnk nemcsak a vizek országát ismeri úgy, mint a tenyerét, de a part mentén fellelhető legjobb strandokat, kikötőhelyeket, és a leghangulatosabb büféket, csárdákat is.

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (Cs-V)
Ár: 42.000 Ft

kezdokepTÚRAPROGRAM Minden sportos életmódot folytató ember számára vállalható különleges túrák Erdély szívében: Tordai-hasadék, Székelykő, Túri-hasadék, Remetei-szurdok. A Tordai Sóbányába és Nagyenyed erődtemplomába is ellátogatunk. A szállásunk Erdély legszebb falujában, a Székelykő alatti, Unesco Világörökség-címre pályázó Torockón lesz. A közeli Kolozsváron utunkkal egy időben zajlanak a Kolozsvári Magyar Napok eseményei, melyekbe nekünk is lesz lehetőségünk bekapcsolódni - bővebben a  rendezvényről ld. a Kolozsvári Magyar Napokra szervezett utunk leírásában..

Időpont(ok):
2015.október 6-9. (Cs-V). Max. 20 fő!
Ár: 44.900 Ft

retezat national park rumunija 470x353Arról, hogy mi vár ránk, a Duna TV Hazajárójának a „Retyezát-hegység, a Kárpátok esszenciája” részéből lehet a leginkább képet kapni.
„Kétségkívül ez a történelmi magyar haza legvadregényesebb helye. Több mint 2000 méteres átlagmagasságával, gigantikus sziklaképződményeivel valódi alpesi magashegység képét mutatva emelkedik a Hátszegi-medence fölé. Az egykoron Zerge-havasnak nevezett hegység ötvözi magában a Kárpátok valamennyi arculatát: vannak itt bükkös fennsíkok, végtelen fenyvesek, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyek, cirbolyafenyőktől foltos hegyoldalak, tükör tiszta tengerszemek, felhőkarcoló kopár sziklacsúcsok, minden, amitől annyira szeretjük a Kárpátokat.”
A kétnapos Retyezát-túra mellett odafelé Aradon megemlékezünk az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról a helyszínen, és felmászunk a Maros fölé tornyosuló solymosi várhoz. Visszafelé az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, a Szkerisórai jégbarlangot keressük fel, Verespatakon 2000 éves bányajáratokat csodálhatunk meg, és 1 órás túrát teszünk a Rozsda-szakadékhoz. 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Utak indulása

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor