Otthonról hazamegyünk

vasárnap, március 18, 2018


KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

Időpont(ok):
2018.03.14-18. (5 nap, 4 éjszaka)
Ár: 65.000 Ft
MEGTELT1. nap: Zólyom ódon vára: Balassi Bálint szülőhelye. Nedec festői vára a Dunajec partján. Magyar szobor, magyar utca Szczawniczában. 2. nap: Ószandec: „az ima városa”. Székelykapu. A Szent Kinga szentély a klarissza kolostorban. A Gorlicei-áttörés hősi halottainak magyar központi temetője. Biecz: Hedvig királylány kedvenc városa. Tarnow:…

KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

Időpont(ok):
2018.május 18-22. (5 nap, 4 éj, 2 munkanap)
Ár: 59.000 Ft

sdc18787 11. nap: 13 óra körül érünk Biharmezőmezőre, ahonnan kiindulva belefér még az első napba egy gyönyörű 5 órás gyalogtúra a Szentháromság-vízeséshez, a Fekete-Körös fő patakját tápláló hármas zúgóhoz.
2. nap: egész napos, pihenőkkel tarkított, kb. 12 km-es gyalogtúrára indulunk az UNESCO Világörökség címre pályázó varázslatos Pádis-fennsíkon.
3. nap: az Aranyos-folyó meseszép völgyében közelítjük meg az Erdélyi-szigethegység csodáit: a lenyűgöző Rozsda-szakadék, és az Erdélyi-szigethegység egyik legszebb természeti képződménye, a Detunáták. A negrileasa-i fennsíkon csodaszép kirándulást teszünk a virágos szőnyegként elénk táruló Nárciszmezőben.
4. nap: az Europa Nostra díjas Torockón megtekintjük a néprajzi múzeumot. A Szkerice-Bélavár a Gyalui-havasok mészkőrengetegében található különleges botanikai rezervátum, ahol az Öreg-havas felől fújó hideg szeleknek köszönhetően jégkorszaki növényeket is találunk.
5. nap: a Szolcsvai-búvópatakot, majd a Dalbina-víznyelőt fedezzük fel.

Időpont(ok):
2018.06.12-17. (6 nap, 5 éj)
Ár: 139.000 Ft

rafting1.nap: Érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd szabadidő Mostar óvárosában (Kradzsoz bég dzsámi, Öreg-híd, Koski Mehmed pasa dzsámi, Kriva Cuprija, Bišćević ház).
2.nap: Reggeli után 8 km-es kenutúrára indulunk a Trebižat-folyón. Kiindulási pontunk Trebizat település határában lesz. Útközben megállhatunk egy rövid pihenőre, akár meg is mártózhatunk. A folyóparton elfogyasztjuk ebédünket, majd megtekintjük a közeli Kravica-vízesést, Bosznia-Hercegovina legszebb és legkülönlegesebb vízesését. Csónaktúra és vízi szafari a Hutovo Blato Nemzeti Parkban. Két órás evezésünk során testközelből figyelhetjük meg a nemzeti park csodálatos élővilágát.
3.nap: Egész napos kirándulás a „boszniai Himalájában”, a Prenj hegységben. Gyalogtúránk Rujište falutól indul. Cél a Zelena Glava 2155 m-es csúcsa. Menetidő: 6-7 óra, szintemelkedés kb. 800 m. Este szabadidő Mostarban.
4.nap: Vadvízi evezés a rafting túrák bosznia-hercegovinai paradicsomában, Konjicban. Egész napos programunk során, mintegy 18-20 km hosszában evezünk a Neretva csodálatos völgyében. Késő délután átutazunk a Sutjeska Nemezeti Parkba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.
5.nap: Izgalom, adrenalin bomba, újabb vadvízi evezés, ezúttal a Tara és a Drina folyókon. Montenegró és Bosznia-Hercegovina határán élvezhetjük a pezsgést és a természet elképesztő erejét! A Tara és a Drina mély szurdokvölgyei lélegzetelállító hátteret biztosítanak az önfeledt kikapcsolódáshoz.
6.nap:Szabadidő Szarajevóban, Bosznia-Hercegovina fővárosában. Felkeressük a legfőbb látványosságokat. Megtekintjük az ország egyik legmagasabb vízesését, a Skakavac-vízesést, amely az ország egyik legmagasabb vízesése, 98 méter magasról hull alá. Rövid megállókkal tarkítva utazunk haza Budapestre.

Időpont(ok):
2018.06.28-07.02. (5 nap, 4 éj)
Ár: 69.000 Ft

balea els1. nap: Szászváros: Látogatás a Szent Erzsébet Gyermekotthonban. Nagyszeben: városnéző séta az erdélyi szászság kulturális fővárosában. 
2. nap: A Szebeni-havasok csodás vonulatain túrázunk. Szebenjuharosról (Păltiniș, 1450 m) indul túránk, majd felkapaszkodunk a Bătrâna-nyeregig. Innen tovább emelkedünk a 2000 m feletti csúcsokhoz. A látvány lenyűgöző, ahogy végigtekintesz a szebeni tengerszemekre. Ilyenkor nyílik a havasszépe, amely virágszőnyegként borul havasok talajára.
3. nap: Erdély talán legszebb útján, a Fogarasi-havasokat átszelő Transzfogarasi úton megyünk fel a gerinc közelébe. Innen libegővel érjük el Fogarasok legnagyobb tengerszemét, a Bâlea-tavat. Meredek, sziklás ösvényen kapaszkodunk fel a Zerge-nyeregre (2315 m), majd irány a 2507 m magas Buteanu-csúcs. A kilátás káprázatos.
4. nap: Elsőként a meseszép sinaiai Peles-kastélyt tekintjük meg. Ezután gyalogtúrára indulunk a Bucsecs különleges sziklaalakzatainak felfedezésére: Szfinx és a Babele-sziklák. Elérjük a 2507 m magas Omul-csúcsot is. A nap második felében túrázunk a Nagykőhavasra és a Hétlétra-vízeséshez.
5. nap: Szászfehéregyháza: a falu, ahol Károly hercegnek is van háza. Erődtemploma egyike a világ legszebb keresztény templomainak. Megtekintünk egy szász tisztaszobát. Segesvár: városközpontja az UNESCO világörökség része: óváros a citadellával és a híres óratoronnyal.

Időpont(ok):
2018.07.05-10. (6 nap, 5 éj)
Ár: 72.900 Ft

630625581. nap: Utazás Farkaslakára, vacsora, majd Tamási Áron síremlékének megtekintése. Érkezés a gyimesi Bükkhavaspatakára2. nap: Délelőtti szekerezés után a Hagymás-hegység rengetegébe vetjük magunkat: az Egyeskő, majd a Tolvaj-kő szépségében gyönyörködve elérjük az Ilia-tetőt: kb. 15 km, hegyháton, és hegygerincen, enyhén emelkedős, könnyű terepen. 1000 m-ről 1500 méterre megyünk fel, Gyimesből az Egyeskőig. Ebéd egy esztenán: friss juhsajt, orda, húsfélék, frissen sült kemencés házikenyér. A Hagymás-hegységben található menedékház aznapi szállásunk. 3. nap: délelőtt a Hagymás-hegységben túrázunk: a Terkő-nyeregből az Ördög-hágóig megyünk, majd az Ördögmalom sziklatömbje mellett haladunk el, és egészen az Öcsém-tetőig kapaszkodunk. Szalonnasütés és pihenő után meghódíthatjuk Egyeskő csúcsát is, ahonnan belátni a Maros és az Olt forrásvidékét: A délelőtt szép, kb. 8 km-es túra nem túl megerőltető terepen tart. Ereszkedünk 1500-ról 1300 méterig (Terkő-nyereg), innen megyünk fel 1707 méterig (Öcsám-tető), majd visszatérünka  menedékházhoz (1500 méter). Délután pihenés, vagy ismét könnyű, 8 km-es túra a Nagy-hagymás-csúcsra (1792 m). 4. nap: végig leflé megyünk,   a Kis-Békás szűk völgyébe ereszkedünk. A Fekete-hagymás lábánál található Melegvíz-forrás felkeresése után a festői Háromkúton pisztrángozunk. Háromórás túra a Békás-szorosig. Felkapaszkodunk a Mária-kő szikláira. Lemerészkedünk a Békás-szoros szűk szorosába, majd a Gyilkos-tóhoz leérve elfoglaljuk szállásainkat. 1500 méterről 900 méterre ereszkedünk le. 5. nap: Bő órás erős kaptató meredek, szűk ösvényen 1000 és 1345 méter között. Erős Zsolt, „A székely hópárduc” kedvenc sziklamászó terepén túrázunk. a Kis-Cohárd mészkőszirtjének megmászása kijelölt turistaúton, vagy a merészebbek via ferrata lehetőségét is választhatják. Szabadidő és egy kis csónakázás után visszatérünk a Kis-Békás-patak szűk szorosába. Pallókon és függőhidakon átkelve járjuk be a szurdok ösvényeit. 6. nap: Érdekes megállókkal tarkított hazaút.

Időpont(ok):
2018.07.20-22. (3 nap, 2 éj)
Ár: 54.000 Ft

wp 20170619 005 hon1. nap. Óbecse: a Türr István-zsiliptől indulva lapátolunk le a Törökbecsénél fekvő szigethez. Fürdés után megtekintjük Törökbecse várának romjait. Megtekinthetjük Törökbecse látnivalóit. Tábort verünk a Marina kempingben, vagy megszállhatunk magyar családoknál is, falusi turizmus keretein belül. Bográcsos vacsora.
2. nap. Evezés a Sóskopó Különleges Természeti Rezervátumhoz. Zsilipelés a DTD kanálison. Ez a terület tulajdonképpen a Tisza egyik ősi mederága, amely még a Tisza szabályozásának kezdetén elvesztette kapcsolatát a fő folyóággal. A Sóskopó 2004-ben elnyerte a nemzetközi jelentőségű vizes élőhely státust. A nap egy részét gyalog- és traktorostúrával töltjük. Megnézzük a kilátók egy részét, majd felkeressük az Aracsi pusztatemplomot. Szállás- vagy táborhelyünkre visszatérve jóféle bácskai gyümölcspálinkákat kóstolunk. Bográcsos vacsora.
3.nap. Vízállástól függően a gát előtt vagy a Holt-Tisza végénél kezdjük a túrát. A zsilipelés nem mindennapi élménye után kitárul előttünk a "Mordor kapuja”, félelmetes nyikorgó, ropogó, leírhatatlan hangokat hallatván. Nagykéménytől a Holt-Tisza torkolatában evezünk, a kenut átemelve álló vízen folytatjuk utunkat. A Rohonczy-kastélynál Krokán bort kóstolunk. Bográcsos ebéd után a Gyöngyszigetnek nevezett holtág kies vidékében gyönyörködünk. Ha jól esik, fürödhetünk, akár fejest is ugorhatunk a Tisza vizében. Tovább evezve a híd mellett lévő strandon fejezzük be túránkat.

Időpont(ok):
2018.08.16-20. (5 nap, 4 éj, csak 2 munkanap)
Ár: 64.500 Ft

vargyasi szoros1. nap: Székelyföldre utazunk. Gyalogszerrel megyünk a dévai várba (lehetne libegőzni is, no de mégiscsak egy túracsapat volnánk)!
2. nap: Árkos: Tájmúzeum és a több mint 300 db-os szenes vasaló gyűjtemény. Málnásfürdő (borvízkóstolás) érintésével érkezünk Kisbaconba. Benedek Elek dédunokája, Réka néni fogad minket. Megtekintjük Benedek Elek szülőházát (Benedek-kúria), Erdővidék leggazdagabb tájházát és egy öreg vízimalmot. Piknik a vashámornál. Megnézzük „Mackó bácsi feredőjét”, egy székely népi fürdőt. Este tábortűz.
3. nap. Vargyas: Makovecz Imre tervezte templom. Sütő István Magyar Örökség-díjas vargyasi bútorfestő műhelyébe látogatunk. Szekerezés a Vargyasi-szoros mélyére: az Almási- és az Orbán Balázs-barlang csak szekér- és gyalogúton közelíthetők meg. A csoda különleges barlangok legnagyobbika a több mint 7 km hosszú Orbán Balázs-barlang. Szalonnát sütünk, majd szekerekkel visszamegyünk Vargyasra.
4. nap: Erdély természeti csodája a Szent Anna-tó. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába. A Mohos-tőzeglápon pallókon lépkedve figyelhetjük meg a csillogó tószemeket körülölelő buja élővilágot. Gyalogtúrára a Torjai Büdösbarlang és a Buffogók meglátogatására. Bálványos mesebeli tündérvárát is megjárjuk, majd medvelesre indulunk. Este részt veszünk az Őrtüzek gyújtásában.
5. nap: Könnyű levezető túra a Solymos-vár romjaihoz. Temesvári városnézéssel zárjuk a programot.

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor