szombat, július 23, 2016


CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap
Ár: 45.000 Ft
Kultúra/Hagyomány/Természet 1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba. Este: élőzenés kalotaszegi mulatság.2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai. Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: A HÉTSZÁZÁT! 700 éves Kolozsvár városa - ennek…

CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap
Ár: 45.000 Ft

kepKultúra/Hagyomány/Természet 
1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba. 
Este: élőzenés kalotaszegi mulatság.
2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai. Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: A HÉTSZÁZÁT! 700 éves Kolozsvár városa - ennek jegyében rendezik meg idén Erdély legnagyobb magyar vonatkozású rendezvényét, amikor ismét piros-fehér-zölddé változik Mátyás városa. Este: Erkel Ferenc - Hunyadi László, a Kolozsvári Állami Opera előadásában.
3. nap: Györgyfalva: Kalotaszeg és Mezőség határán. Feleki gömbkövek, természetesen kialakult geológiai unikum vagy emberkéz formálta őket? A híres kolozsvári Füvészkertben kiderül. Tordai sóbánya. A Kolozsvári Magyar Napok délutáni, Szent István-napi rendezvényei, majd este Ákos-koncert.
4. nap: A Szilágyságon keresztül haza. Sárkányok kertje - séta a különleges sziklaképződmények között. Zsibó: Wesselényi-kastély, botanikus kert, 23 medencés akvárium, vadaspark, Wesselényi-kripta. Zilah: a főtér a gyönyörű Wesselényi-szoborral. Selymesilosva. A Báthoryak somlyai ágának ősi fészke: Szilágysomlyó. Szilágylompért: egy, csak nagyon kevesek által ismert csoda... Érmindszent: Ady Endre szülőháza

Időpont(ok):
2016.09.07-11. (Sze-V) 5 nap, 4 éjszaka
Ár: Ár: 59.000 Ft

Cazanele DunariiRendkívüli kulturális élmények és természeti látnivalók, fakultatív túralehetőségek, hajókirándulások az ezerarcú Bánságban (a Dunán a Kazán-szorosban és az Óbega Speciális Rezervátumban a szerb oldalon), a tájegységet kettévágó román-szerb határ mindkét oldalán.
Végváron, Székelykevén és Törökbecsén is nagy magyar élmények és meglepetésprogramok várnak minket, de Herkulesfürdőn is magyaroknál lesz a szállásunk.A Duna TV Hazajáróinak nyomában (lásd ide kattintva) a Duna felől hajóról, majd egy fenséges látványt elénk táró, Duna felett 240 méter magasan lévő kilátópontról is megcsodáljuk a Jókai Arany emberében Isten művének nevezett Vaskaput.
Kultúra/Hagyomány/Természet

Időpont(ok):
2016.09.09-12. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft

letoltes1. nap: Dobsinai-jégbarlang. Késmárk: Thököly-mauzóleum, világörökség fatemplom. Ólubló: vár, belvárosi séta.
2. nap: Dunajec-völgye: a Vörös Kolostortól indulva hagyományos gorál tutajokon teszünk festői túrát a tajtékzó hullámokból kiemelkedő sziklák és a zöld fenyvesek között. Nedec gyönyörű vára: Trianon lengyel testvéreinknek juttatott ajándéka… Ólubló: skanzen.
3. nap: Érkezés Krakkóba még délelőtt, egész napos városnézés, szabadidő.
4. nap: A visszaút során: a festői Árva vára az Orava felett. „Aki nem látta Árvát, az nem látott még várat”. Vlkolinec falu, világörökség: ahol megállt az idő – kicsi pásztorfalu a hegyek között, 19. századi színes házikókkal.

Időpont(ok):
2015.október 6-9. (Cs-V). Max. 20 fő!
Ár: 44.900 Ft

retezat national park rumunija 470x353Arról, hogy mi vár ránk, a Duna TV Hazajárójának a „Retyezát-hegység, a Kárpátok esszenciája” részéből lehet a leginkább képet kapni.
„Kétségkívül ez a történelmi magyar haza legvadregényesebb helye. Több mint 2000 méteres átlagmagasságával, gigantikus sziklaképződményeivel valódi alpesi magashegység képét mutatva emelkedik a Hátszegi-medence fölé. Az egykoron Zerge-havasnak nevezett hegység ötvözi magában a Kárpátok valamennyi arculatát: vannak itt bükkös fennsíkok, végtelen fenyvesek, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyek, cirbolyafenyőktől foltos hegyoldalak, tükör tiszta tengerszemek, felhőkarcoló kopár sziklacsúcsok, minden, amitől annyira szeretjük a Kárpátokat.”
A kétnapos Retyezát-túra mellett odafelé Aradon megemlékezünk az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról a helyszínen, és felmászunk a Maros fölé tornyosuló solymosi várhoz. Visszafelé az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, a Szkerisórai jégbarlangot keressük fel, Verespatakon 2000 éves bányajáratokat csodálhatunk meg, és 1 órás túrát teszünk a Rozsda-szakadékhoz. 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Utak indulása

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor