szerda, június 01, 2016


Időpont(ok):
2016.06.11-16. (6 nap, Szo-Cs)
Ár: 69.000 Ft. Max. 20 fő!

img 3183 1„Erdély felett a keleti határt észak felé hatalmas bástya, a Radnai-havasok behemót tömege zárja le. A magashegyi jellegű hegység legszebb része a két legmagasabb hegycsúcs közötti főgerinc. A keleti bástyát, az Ünőkő tömegét a Radnai-hágó határolja. A nyugati fellegvár Borsa felett hazánk jelenlegi legmagasabb pontja, a Horthy-csúcs, egy északi mellékgerincen van.” (Kővágó Ferenc – Tallózás a Radnai-havasokban, 1941)
Olyan vidékre megyünk, ahol magyar közösségek csak nagyon elszórtan, szórványban élnek. Mégis találtunk két olyan kitűnő panziót, melyek remek kiindulópontot jelentenek majd túráinkhoz. A Papp házaspár Borsafüreden, Zsuzsa néni Radnaborbereken (ahol Reményik Sándor is számos versét írta az "Utolsó házban") vár minket nagy szeretettel. Túravezetőnk, Hanyi Zsolt blogját érdemes lesz olvasni ráhangolódásképpen, lásd ide kattintva. A túra átlagosan edzett embereknek, kortól függetlenül vállalható, alkalmanként választható nehezített és könnyebb program is.

 

Időpont(ok):
2016.06.16-20. (Cs-H, 5 nap)
Ár: 59.900 Ft

kep miklos csongorUtunkat elsősorban haladó Erdély-járóknak találtuk ki, de persze a kapu nyitva áll azok számára is, akik még sosem jártak Erdélyben. Épp az utóbbiak miatt van két olyan napunk, amikor kettéválik a csoport, és választható módon lehet megcélozni a legismertebb, vagy ismeretlenebb látványosságokat is. Ezt az utat tehát mindenkinek ajánljuk, aki nem feltétlenül a szokásos helyekre akar eljutni, és el akarja kerülni az Erdélybe is (szerencsére, vagy szerencsétlenségre) begyűrűző tömeges turizmust, és kíváncsi az izgalmas, ám kevéssé ismert látnivalókra is. Nemcsak a program, hanem túravezetőnk személye is garancia rá, hogy életed élménye vár ezen az úton: az elképesztő árkosi vasalómúzeum gazdája, a nagy tudású, és garantáltan jó hangulatot teremtő, utánozhatatlan székely góbé, Bálint Zoli fogja kalauzolni a csoportot.

Időpont(ok):
2016.07.01-07. (7 nap, P-Cs)
Ár: 79.900 Ft

554148 548691911824633 1989751722 nKultúra/Túra
AZ EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJÁVAL CSÍKSOMLYÓN
Ezt a különleges utazást, mely kissé elrugaszkodik a szokványos erdélyi körutak sablonjától, mégis benne vannak a legnépszerűbb erdélyi látnivalók, bátran ajánljuk mindenkinek. Családosoknak azért, mert kevés a templom, és sok a természetjáró program. Erdély szent földjével most ismerkedőknek azért, mert meglátogatjuk a megunhatatlan nevezetességeket (Kolozsvár, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Parajd, Korond, Torockó, Tordai-hasadék, Kolozsvár, stb.). Gyakorlott Erdély járóknak azért, mert szokásunkhoz híven olykor most is letérünk a szokott csapásirányokról, például egy gyergyói esztena meglátogatásának kedvéért, és főként azért, mert kedvenc helyeinkre jó újra hazamenni. A túrázók otthon érzik majd magukat a Székelykőn, a Tordai-hasadékban és az Olt-Maros forrásvidékén, és végre láthatják felülről (is) a Békás-szorost, az égbenyúló szirtek tetejéről (fakultatív programok!) . Székelyföld legnagyszerűbb kulturális-népművészeti-néptáncos seregszemléje, a Csíksomlyói-nyeregben rendezett Ezer Székely Leány Napja, amelyre a helyiekkel közösen, szekerekkel utazunk ki, garantáltan örök élményt fog nyújtani mindenkinek.

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap)
Ár: 45.000 Ft

kepKultúra/Hagyomány/Természet 
1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba.

2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai.  Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: élőzenés mulatság.
3. nap: Györgyfalva: a Kalotaszeg és Mezőség határán. Feleki gömbkövek, természetesen kialakult geológiai unikum vagy emberkéz formálta őket? Tordai sóbánya.Este: Kolozsvári Magyar Napok.
4. nap: A Szilágyságon keresztül haza. Sárkányok kertje - séta a különleges sziklaképződmények között. Zsibó: Wesselényi-kastély, botanikus kert, 23 medencés akvárium, vadaspark, Wesselényi-kripta. Zilah: a főtér a gyönyörű Wesselényi-szoborral. Selymesilosva. A Báthoryak somlyai ágának ősi fészke: Szilágysomlyó. Szilágylompért: egy, csak nagyon kevesek által ismert csoda... Érmindszent: Ady Endre szülőháza

Időpont(ok):
2016.09.07-11. (Sze-V) 5 nap, 4 éjszaka
Ár: Ár: 59.000 Ft

Cazanele DunariiRendkívüli kulturális élmények és természeti látnivalók, fakultatív túralehetőségek, hajókirándulások az ezerarcú Bánságban (a Dunán a Kazán-szorosban és az Óbega Speciális Rezervátumban a szerb oldalon), a tájegységet kettévágó román-szerb határ mindkét oldalán.
Végváron, Székelykevén és Törökbecsén is nagy magyar élmények és meglepetésprogramok várnak minket, de Herkulesfürdőn is magyaroknál lesz a szállásunk.A Duna TV Hazajáróinak nyomában (lásd ide kattintva) a Duna felől hajóról, majd egy fenséges látványt elénk táró, Duna felett 240 méter magasan lévő kilátópontról is megcsodáljuk a Jókai Arany emberében Isten művének nevezett Vaskaput.
Kultúra/Hagyomány/Természet

Időpont(ok):
2016.09.09-12. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft

letoltes1. nap: Dobsinai-jégbarlang. Késmárk: Thököly-mauzóleum, világörökség fatemplom. Ólubló: vár, belvárosi séta.
2. nap: Dunajec-völgye: a Vörös Kolostortól indulva hagyományos gorál tutajokon teszünk festői túrát a tajtékzó hullámokból kiemelkedő sziklák és a zöld fenyvesek között. Nedec gyönyörű vára: Trianon lengyel testvéreinknek juttatott ajándéka… Ólubló: skanzen.
3. nap: Érkezés Krakkóba még délelőtt, egész napos városnézés, szabadidő.
4. nap: A visszaút során: a festői Árva vára az Orava felett. „Aki nem látta Árvát, az nem látott még várat”. Vlkolinec falu, világörökség: ahol megállt az idő – kicsi pásztorfalu a hegyek között, 19. századi színes házikókkal.

Időpont(ok):
2015.október 6-9. (Cs-V). Max. 20 fő!
Ár: 44.900 Ft

retezat national park rumunija 470x353Arról, hogy mi vár ránk, a Duna TV Hazajárójának a „Retyezát-hegység, a Kárpátok esszenciája” részéből lehet a leginkább képet kapni.
„Kétségkívül ez a történelmi magyar haza legvadregényesebb helye. Több mint 2000 méteres átlagmagasságával, gigantikus sziklaképződményeivel valódi alpesi magashegység képét mutatva emelkedik a Hátszegi-medence fölé. Az egykoron Zerge-havasnak nevezett hegység ötvözi magában a Kárpátok valamennyi arculatát: vannak itt bükkös fennsíkok, végtelen fenyvesek, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyek, cirbolyafenyőktől foltos hegyoldalak, tükör tiszta tengerszemek, felhőkarcoló kopár sziklacsúcsok, minden, amitől annyira szeretjük a Kárpátokat.”
A kétnapos Retyezát-túra mellett odafelé Aradon megemlékezünk az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról a helyszínen, és felmászunk a Maros fölé tornyosuló solymosi várhoz. Visszafelé az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, a Szkerisórai jégbarlangot keressük fel, Verespatakon 2000 éves bányajáratokat csodálhatunk meg, és 1 órás túrát teszünk a Rozsda-szakadékhoz. 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Utak indulása

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél




Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor