szerda, június 29, 2016


CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap)
Ár: 45.000 Ft
Kultúra/Hagyomány/Természet 1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba.2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai.  Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: élőzenés mulatság.3. nap: Györgyfalva: a Kalotaszeg és Mezőség határán. Feleki gömbkövek,…

CIFRA KALOTASZEG, SZELÍD SZILÁGY a Kolozsvári Magyar Napokkal

Időpont(ok):
2016.06.16-20. (Cs-H, 5 nap)
Ár: 59.900 Ft

kep miklos csongorUtunkat elsősorban haladó Erdély-járóknak találtuk ki, de persze a kapu nyitva áll azok számára is, akik még sosem jártak Erdélyben. Épp az utóbbiak miatt van két olyan napunk, amikor kettéválik a csoport, és választható módon lehet megcélozni a legismertebb, vagy ismeretlenebb látványosságokat is. Ezt az utat tehát mindenkinek ajánljuk, aki nem feltétlenül a szokásos helyekre akar eljutni, és el akarja kerülni az Erdélybe is (szerencsére, vagy szerencsétlenségre) begyűrűző tömeges turizmust, és kíváncsi az izgalmas, ám kevéssé ismert látnivalókra is. Nemcsak a program, hanem túravezetőnk személye is garancia rá, hogy életed élménye vár ezen az úton: az elképesztő árkosi vasalómúzeum gazdája, a nagy tudású, és garantáltan jó hangulatot teremtő, utánozhatatlan székely góbé, Bálint Zoli fogja kalauzolni a csoportot.

Időpont(ok):
2016.07.01-07. (7 nap, P-Cs)
Ár: 79.900 Ft

554148 548691911824633 1989751722 nKultúra/Túra
AZ EZER SZÉKELY LEÁNY NAPJÁVAL CSÍKSOMLYÓN
Ezt a különleges utazást, mely kissé elrugaszkodik a szokványos erdélyi körutak sablonjától, mégis benne vannak a legnépszerűbb erdélyi látnivalók, bátran ajánljuk mindenkinek. Családosoknak azért, mert kevés a templom, és sok a természetjáró program. Erdély szent földjével most ismerkedőknek azért, mert meglátogatjuk a megunhatatlan nevezetességeket (Kolozsvár, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Parajd, Korond, Torockó, Tordai-hasadék, Kolozsvár, stb.). Gyakorlott Erdély járóknak azért, mert szokásunkhoz híven olykor most is letérünk a szokott csapásirányokról, például egy gyergyói esztena meglátogatásának kedvéért, és főként azért, mert kedvenc helyeinkre jó újra hazamenni. A túrázók otthon érzik majd magukat a Székelykőn, a Tordai-hasadékban és az Olt-Maros forrásvidékén, és végre láthatják felülről (is) a Békás-szorost, az égbenyúló szirtek tetejéről (fakultatív programok!) . Székelyföld legnagyszerűbb kulturális-népművészeti-néptáncos seregszemléje, a Csíksomlyói-nyeregben rendezett Ezer Székely Leány Napja, amelyre a helyiekkel közösen, szekerekkel utazunk ki, garantáltan örök élményt fog nyújtani mindenkinek.

Időpont(ok):
2016.08.18-21. (CS-V), 4 nap)
Ár: 45.000 Ft

kepKultúra/Hagyomány/Természet 
1. nap: Nagyvárad: alapos városnézés a felújított várral. Mezőtelegd Árpád-kori temploma. Királyhágó. Csucsa: kastély, Ady emlékszoba.

2. nap: Kalotaszegi tájház. Magyarvalkó és Magyargyerőmonostor erődtemplomai.  Kirándulás a Kalota-havasban: Lonka völgye, piknik. Kalotaszegi piramisok - legenda, vagy valóság? Este: élőzenés mulatság.
3. nap: Györgyfalva: a Kalotaszeg és Mezőség határán. Feleki gömbkövek, természetesen kialakult geológiai unikum vagy emberkéz formálta őket? Tordai sóbánya.Este: Kolozsvári Magyar Napok.
4. nap: A Szilágyságon keresztül haza. Sárkányok kertje - séta a különleges sziklaképződmények között. Zsibó: Wesselényi-kastély, botanikus kert, 23 medencés akvárium, vadaspark, Wesselényi-kripta. Zilah: a főtér a gyönyörű Wesselényi-szoborral. Selymesilosva. A Báthoryak somlyai ágának ősi fészke: Szilágysomlyó. Szilágylompért: egy, csak nagyon kevesek által ismert csoda... Érmindszent: Ady Endre szülőháza

Időpont(ok):
2016.09.07-11. (Sze-V) 5 nap, 4 éjszaka
Ár: Ár: 59.000 Ft

Cazanele DunariiRendkívüli kulturális élmények és természeti látnivalók, fakultatív túralehetőségek, hajókirándulások az ezerarcú Bánságban (a Dunán a Kazán-szorosban és az Óbega Speciális Rezervátumban a szerb oldalon), a tájegységet kettévágó román-szerb határ mindkét oldalán.
Végváron, Székelykevén és Törökbecsén is nagy magyar élmények és meglepetésprogramok várnak minket, de Herkulesfürdőn is magyaroknál lesz a szállásunk.A Duna TV Hazajáróinak nyomában (lásd ide kattintva) a Duna felől hajóról, majd egy fenséges látványt elénk táró, Duna felett 240 méter magasan lévő kilátópontról is megcsodáljuk a Jókai Arany emberében Isten művének nevezett Vaskaput.
Kultúra/Hagyomány/Természet

Időpont(ok):
2016.09.09-12. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft

letoltes1. nap: Dobsinai-jégbarlang. Késmárk: Thököly-mauzóleum, világörökség fatemplom. Ólubló: vár, belvárosi séta.
2. nap: Dunajec-völgye: a Vörös Kolostortól indulva hagyományos gorál tutajokon teszünk festői túrát a tajtékzó hullámokból kiemelkedő sziklák és a zöld fenyvesek között. Nedec gyönyörű vára: Trianon lengyel testvéreinknek juttatott ajándéka… Ólubló: skanzen.
3. nap: Érkezés Krakkóba még délelőtt, egész napos városnézés, szabadidő.
4. nap: A visszaút során: a festői Árva vára az Orava felett. „Aki nem látta Árvát, az nem látott még várat”. Vlkolinec falu, világörökség: ahol megállt az idő – kicsi pásztorfalu a hegyek között, 19. századi színes házikókkal.

Időpont(ok):
2015.október 6-9. (Cs-V). Max. 20 fő!
Ár: 44.900 Ft

retezat national park rumunija 470x353Arról, hogy mi vár ránk, a Duna TV Hazajárójának a „Retyezát-hegység, a Kárpátok esszenciája” részéből lehet a leginkább képet kapni.
„Kétségkívül ez a történelmi magyar haza legvadregényesebb helye. Több mint 2000 méteres átlagmagasságával, gigantikus sziklaképződményeivel valódi alpesi magashegység képét mutatva emelkedik a Hátszegi-medence fölé. Az egykoron Zerge-havasnak nevezett hegység ötvözi magában a Kárpátok valamennyi arculatát: vannak itt bükkös fennsíkok, végtelen fenyvesek, vízesésekkel tarkított szurdokvölgyek, cirbolyafenyőktől foltos hegyoldalak, tükör tiszta tengerszemek, felhőkarcoló kopár sziklacsúcsok, minden, amitől annyira szeretjük a Kárpátokat.”
A kétnapos Retyezát-túra mellett odafelé Aradon megemlékezünk az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról a helyszínen, és felmászunk a Maros fölé tornyosuló solymosi várhoz. Visszafelé az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, a Szkerisórai jégbarlangot keressük fel, Verespatakon 2000 éves bányajáratokat csodálhatunk meg, és 1 órás túrát teszünk a Rozsda-szakadékhoz. 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Utak indulása

Trianon Múzeum

trm banner

Határtalanul

banner hatartalanul

Nagy-Magyaro. falinaptár 2016

hfbanner

Felszállási helyek, garantált transzferek

térképp

csapatepites


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Naptár

banner kicsi

Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

Kárpáttours

margitzoltan.blogspot.hu

www.jakadam.hu

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor