Otthonról hazamegyünk

kedd, október 16, 2018


EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Ár: 28.000 Ft
1. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és…

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

Időpont(ok):
2018.12.29. - 2019.01.01.
Ár: 74.900 Ft - előfoglalás október 30-ig: 69.900 Ft
- előfoglalás október 30-ig: 69.900

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Ár: 64.900 Ft 10.30-ig (előfoglalás): 59.900 Ft -
10.30-ig (előfoglalás): 59.900

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Élőzenés Szilveszter Kolozsvár központjában.Honismereti vezető: a kérdőívek tanusága szerint legnépszerűá erdélyi vezetőnk, a nagy tudással, életbölcsességgel és ragyogó humorral megáldott székely, Vajda Éva.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

Időpont(ok):
2018.12.09
Ár: 8900 Ft
Nemcsak mi mondjuk, hogy találtunk jobbat a bécsi vásárnál, hanem az egyik legnépszerűbb hírportál is - lám ide kattintva. Programunk:  Oroszvár, a pozsonyi hídfő: Esterházy-kastély. Adventi vásár Pozsonyban, a varázslatos karácsonyi hangulatot árasztó Fő téren, a Ferencesek terén és a volt Kossuth Lajos téren, ahol karácsonyi illatok keringnek és a…

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

ADVENT AZ ESTERHÁZYAK BIRODALMÁBAN - Fraknó, Kismarton (Ausztria, Őrvidék)

 
Időpont(ok):
2018.12.01. szombat
Úti cél: Őrvidék (Ausztria)
Út jellege: Gasztronómia, Városnézés, Történelem, Advent, Kulturális utazás
Ár: 9.500 Ft
Útvonal: 1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

kismartoniadventKarácsonyi pompájában vár bennünket történelmi hazánk legnyugatibb végvára, a ma is Esterházy-tulajdonban lévő mindenkori családi főhadiszállás, FraknóA Rozáliai-hegység keleti nyúlványán tornyosuló roppant erődítményt a törökök meg se kísérelték bevenni, így Esterházy Pál kincstára érintetlen maradt. A "LEGSZEBB OSZTRÁK ADVENTI SOKADALOMNAK" megválasztott vásár a vár hangulatos pincehelyiségeiben is zajlik, míg a Felső bástyán adventi ínyencségeket kóstolhatunk. A várban megtekintjük Közép-Európa legnagyobb barokk családi ősgalériáját, Európa egyik legnagyobb és legrégebbi ezüstbútor-gyűjteményét, és a 4 évszázad vadászati hagyományait, illetve vadászbalesetek látványos ábrázolásait is bemutató kiállítást. Kismarton csinos belvárosában látjuk a csodálatos kastély fényűzően berendezett termeit, ahol megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Ám a világi pompánál is különlegesebb élményt találunk, amikor felkeressük Haydn mauzóleumát, majd a mellette lévő egyedülálló kálváriát, a végén a híres Madonna-kegyszoborral. A mesterséges barlangban kanyargó folyosók mentén, 24 fülkében, kis kápolnákban láthatjuk a keresztút látványos stációit. Hazaindulás előtt még az Esterházy-kastélynál lévő sokadalomban is válogathatunk majd a különleges vásári portékák közül.

    

Ruszt a korabeli Magyarország legkisebb szabad királyi városa volt, és még 100 évvel ezelőtt is számottevő magyar lakossággal bírt. Ma is rengeteg magyar szót hallani a településen, hiszen a vendéglátásban dolgozók nagy többsége naponta ingázik az ausztriai kisvárosba.

Ha Ruszton magyar szöveget szeretnénk látni, a Rathausban kialakított néprajzi tárlaton régi fényképeket is találni a városról. Az evangélikus templom bejárati ajtaja felett e sorokat olvashatjuk: "E tornyot Magyarország ezredéves fennállásának emlékéül emelte a ruszti evang. gyülekezet. 1896"

Utazás, honismereti vezetés.

Indulás: 6.00 Budapest, 7.00 Székesfehérvár. Visszaérkezés: 21.30 körül Budapestre, 22.30 körül Székesfehérvárra.

Honismereti vezető: egynapos útjaink népszerű vezetője, Posch Ede

Útvonal: Budapest, Székesfehérvár, Kisbér, Győr M1, Ausztria: Fraknó. Visszafelé: Győr, M1, Budapest, Székesfehérvár.

722828 adventmarkt burg forchtensteinclennard lindner 4 1537177988833840Karácsonyi pompájában vár bennünket a történelmi Magyarország legnyugatibb végvára, a ma is Esterházy-tulajdonban lévő Fraknó. A "Legszebb osztrák adventi sokadalomnak" megválasztott vásár a vár hangulatos pincehelyiségeiben is zajlik, ahol kézműves termékekkel és karácsonyi ajándékötletekkel várják a látogatókat, míg a Felső bástyán sült gesztenyét, forralt bort, puncsot és különleges ízesítésű palacsintákat kóstolhatunk. A várban megtekintjük Közép-Európa legnagyobb barokk családi galériáját, az Esterházy ősgalériát. A festmények az akkoriban feltörekvő hercegi dinasztia társadalomban elfoglalt helyét és rangját voltak hivatottak ábrázolni. Különleges darab Vlad Tepes, azaz Drakula gróf – a világon egyetlen épen maradt – egészalakos portréja, akit Attilával, a hun királlyal együtt minden további nélkül a család őséi közé soroltak. A látogatót izgalmas és kellemes időutazás várja, mely az Esterházy család történetén kalauzol végig. A Fraknó várában rendezett kiállítás fénypontja az egyedülálló ezüstbútorokat bemutató helyiség. Fraknó várában maradt ránk Európa egyik legnagyobb és legrégebbi ezüstbútor-gyűjteménye. A vár hercegi lakosztályában berendezett időszakos kiállítótermekben látható „A hercegi hallali” című kiállítás, mely négy évszázad vadászati hagyományait mutatja be. A kiállítás a vadászat különböző formáinak bemutatása mellett a XVII. századi vadászbalesetek látványos ábrázolásait is a látogatók elé tárja.

Kismarton csodás belvárosában megtekintjük az Esterházy-család fő rezidenciájául szolgáló klasszicista kastély fényűzően berendezett termeit, ahol valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Ám a világi pompánál is különlegesebb élményt találunk, amikor felkeressük Haydn síremlékét és a mellette lévő egyedülálló kálváriát. A részben a domb belsejében, részben a tetején kanyargó passióút a kápolnában kezdődik, melynek főoltára a keresztút első állomása. A barlangszerű fülkében egy dúsan aranyozott baldachinon áll a híres Madonna-kegyszobor. Innen kanyargó folyosók mentén, 24 barlangszerű fülkében, kis kápolnákban láthatjuk a keresztút látványos stációit. A domb tetejéről szép kilátás nyílik a városra. A kálvária túloldalán lévő templom különleges értéke az 1797-ben készült orgona, melyen még Haydn is játszott. A templomban 1820-ban temették el a zeneszerzőt, egykori sírköve a karzat alatt látható. A bejárattól balra találjuk az 1932-ben épített Mauzóleumot a díszes, fehér márványból faragott szarkofággal. Búcsúzóul az Esterházy-kastélynál lévő sokadalomban is válogathatunk majd a különleges vásári portékák közül, majd hazautazunk. 

Érkezés: 22 órakor Budapestre

Belépő árak: 

Fraknó vára csoportos belépő: 7 euro

Kismarton adventi vásár belépő: 3,50 euro

Kismarton kombinált belépő (adventi vásár + Esterházy-kastély): 7 euro 

 

-

advent frakno kismarton ruszt map

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor