Otthonról hazamegyünk

kedd, október 16, 2018


EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Ár: 28.000 Ft
1. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és…

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

Időpont(ok):
2018.12.29. - 2019.01.01.
Ár: 74.900 Ft - előfoglalás október 30-ig: 69.900 Ft
- előfoglalás október 30-ig: 69.900

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Ár: 64.900 Ft 10.30-ig (előfoglalás): 59.900 Ft -
10.30-ig (előfoglalás): 59.900

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Élőzenés Szilveszter Kolozsvár központjában.Honismereti vezető: a kérdőívek tanusága szerint legnépszerűá erdélyi vezetőnk, a nagy tudással, életbölcsességgel és ragyogó humorral megáldott székely, Vajda Éva.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

Időpont(ok):
2018.12.09
Ár: 8900 Ft
Nemcsak mi mondjuk, hogy találtunk jobbat a bécsi vásárnál, hanem az egyik legnépszerűbb hírportál is - lám ide kattintva. Programunk:  Oroszvár, a pozsonyi hídfő: Esterházy-kastély. Adventi vásár Pozsonyban, a varázslatos karácsonyi hangulatot árasztó Fő téren, a Ferencesek terén és a volt Kossuth Lajos téren, ahol karácsonyi illatok keringnek és a…

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

MISSZIÓS UTAZÁS KÁRPÁTALJÁN

 
Időpont(ok):
2018.11.24-25. (sz-v)
Úti cél: Kárpátalja
Út jellege: Felfedezés, Segítünk is, Városnézés, Történelem
Ár: 29.000 Ft. Az út teljes hasznával a nagydobronyi Gyermekotthont támogatjuk.
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): 2.500 Ft
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %
Anya gyerek kedvezmény: 10%
Útvonal: Budapest-Hősök tere-M3-Záhony
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

munkacs var zrinyi ilona es a kis rakoczi ferenc szobra wUngvár: Kárpátalja Ung-parton fekvő fővárosának a monarchia hangulatát őrző belvárosát ismerjük meg. Lesz szabadidőnk is - Kárpátalján zavarba ejtően olcsó minden... Megtekintjük a már a Gesta Hungarorumban is említett Drugeth-várat és a népi építészet legszebb kárpátaljai alkotásait felvonultató skanzent, majd a szállásunkra indulunk. Nagydobronyban, az Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon vendégszállásán várnak minket meleg szóval, vacsorával és a bentlakó gyerekek műsorával. Az útra adománygyűjtést hirdetünk. Az út teljes hasznát felajánljuk a Nagydobronyi Gyermekotthon javára, valamint a szállás és étkezés díjával is tudjuk segíteni az intézményt. Az utat megelőzően adománygyűjtést hirdetünk. Irodánk az út teljes hasznát felajánlja a Gyermekotthon támogatásának céljára
Másnap Munkácsra megyünk, melynek híres várát Zrínyi Ilona a kis II. Rákóczi Ferenccel az oldalán védelmezett hősiesen éveken keresztül. Beregvidék fővárosában, Beregszászon tett sétával zárjuk utunkat.

    

Eszenyben 1270-ben a pálosok kolostort alakítottak. 1639-ben Csapi Ferenc az új, református vallás híve elűzte a pálosokat. A néphit úgy tartja, hogy a kolostor köveiből épült az új templom és a helység akkori lakóházainak egy része. A sztálinisták 1944-ben innét 313 férfit hurcoltak el, közülük 94-en sohasem tértek haza. A második világháborúnak a községből tíz halottja van.
Közel egy évtizeddel ezelőtt Eszenyben varroda nyílt, amely jelenleg több mint 70 helybéli és környékbeli fiatalasszonyt foglalkoztak.
Tágas, 350 férőhelyes kultúrháza igazi szellemi kulturális központ, messze földön híres a helybéli Ritmus Táncegyüttes, az itteni roma betlehemes csoport, valamint a cigányzenekar. A kultúrház az utóbbi években több nemzetközi folklórfesztiválnak adott otthont.
A falubeliek és az ide látogató idegenek rendelkezésére a községben hét ABC áll. Némelyik élelmiszerüzlet kávézóként is működik.
Hagyományőrző község. Az utóbbi években rendszeresen szerveznek falunapot, Cegléddel testvértelepülési kapcsolatot ápolnak.
Nyaranta az eszenyiek gyakran keresik fel a szalóki, a bakosi erdőt. A közelben folyó kanálisokban számtalan kiváló horgászhely található. Néhány évvel ezelőtt Eszeny és Tiszaásvány közötti határban egy csapi vállalkozó halastavat létesített. Aki kedveli a romantikát, az bátran sátrat verhet a Cservona határában folyó Latorca partján, nagy kirándulásokat tehet a közeli ártéri erdőkben. A falusi turizmus fejlődésének nagy lendületet adhat az a körülmény, hogy Eszenyben megkezdték a gázvezeték építését, így az itteni otthonok komfortosabbá, kényelmesebbé alakíthatók át.
Eszeny lakóinak száma a 2001-es népszámlálás adatai szerint 1 677 fő, ebből 1 607 magyar nemzetiségűnek vallja magát. Lakóinak túlnyomó része református.

Utazást, honismereti vezetést, vacsorát, reggelit, műsort.

Honismereti vezető: a Duna TV Hazajáró sorozatából ismerős Bíró András, kárpátaljai útjaink rendkívül népszerű vezetője.

Indulás:
05.15 Székesfehérvár – Autóbusz állomás (a Budai út vége felőli oldalon lévő parkolóból)

06:30 Budapest – Déli pályaudvar (Hotel Mercure mögött és a CBA áruház előtti parkolóból)
07:00 Hősök tere – Műcsarnok elől

Visszaérkezés: határátlépéstől függően, várhatóan 21.30 óra körül Budapestre, 22.30 körül Fehérvárra.

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges!

Az út teljes hasznát felajánljuk a nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon javára, valamint a szállás és étkezés díjával is tudjuk segíteni az intézményt. Az utat megelőzően adománygyűjtést hirdetünk, illetve utasainkat is felkérjük a segítségre. Az utat megelőzően adománygyűjtést hirdetünk, illetve utasainkat is felkérjük a segítségre. Az adományokat irodánkbe lehet hozni, vagy az út indulásakor átadni. Leghasznosabb a pénzadomány, amelyet helyben adunk át az intézmény képviselőjének igazolás ellenében, de karácsonyi „cipősdoboz” ajándékot is örömmel fogadnak, megjelölve rajta a megajándékozni kívánt gyerek nemét és korosztályát.A Gyermekotthon Facebook oldala itt érhető el. A róluk készített kisfilmből kaphatunk a leginkább képet az itt folyó munkáról.

38068061 1863981367042556 1092711844142907392 n

A Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon egy olyan önálló intézmény, amely sérült és nehéz körülmények között élő árva, félárva, rászoruló lánygyermekeknek szolgál otthonként. Az otthon a Kárpátaljai Református Egyházkerület része, valamint rendelkezik önálló gazdasággal és részben önfenntartó is, de állami segítséget nem kap.

1995 óta karolják fel a legrászorulóbb leány gyermekeket. Két éves kortól tizenkét éves korig vesznek fel gyer­me­keket. Csak a rászoruló (azaz nehéz szociális helyzetben lévő), vagy súlyosan testi- vagy szellemi fo­gya­tékos, árva, félárva vagy veszélyeztetett környezetben lévőket veszik fel, ezért nevezték el az otthont az irgalmas samaritánusokról.  

Segítségükkel az állami otthonokból és családokból, szörnyű körülmények közül ide kerülő gyerekek teljes életet élhetnek, és esélyük van ép felnőtté válni. Az idekerülő kislányok diag­nó­zi­sában általában ott áll a szel­le­mi- és testi fogyatékosság és a be­szé­lő­készség hiánya. A gyerekek aztán nem sok idő elteltével általában mégis mindnyájan be­szél­nek, és jó részük a helyi iskolába is sikeresen beilleszkednek. Azok számára, akik fizikailag képtelenek iskolába járni, vagy szellemileg visszamaradottak, helyben biztosítják az oktatást 

A
z intézmény önellátásra törekszik, ezért saját gazdaságot hoztak létre. Az itt folyó munkába a nevelt gyerekek is bekapcsolódnak.

Az épületben van foglalkoztató-terem, számítógépterem állandó internetes hozzáféréssel, van terápiaszoba, könyvtár, tanulószoba és tanulókonyha.

A gyerekeknek lehetőségük van különböző szabadtéri szórakozási lehetőségekre. Van három kisebb játszótér, focipálya, és lehetőség van lovaglásra is. Minden gyereknek, aki tud biciklizni, saját kerékpárja van.

Ahhoz, hogy minél több, nyomorúságos körlmények közt élő kárpátaljai kislány kaphasson esélyt a normális életre, és e számukra paradicsominak számító körülmények közt tölthesse gyermekkorát, szükség van a mi támogatásunkra is!Nagydobrony, Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon vendégszállása, ahol minőségi körülmények, külön fürdőszobás, 2-3 ágyas szobák várnak minket.

terkepkarpatalja

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor