Otthonról hazamegyünk

vasárnap, március 18, 2018


KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

Időpont(ok):
2018.03.14-18. (5 nap, 4 éjszaka)
Ár: 65.000 Ft
MEGTELT1. nap: Zólyom ódon vára: Balassi Bálint szülőhelye. Nedec festői vára a Dunajec partján. Magyar szobor, magyar utca Szczawniczában. 2. nap: Ószandec: „az ima városa”. Székelykapu. A Szent Kinga szentély a klarissza kolostorban. A Gorlicei-áttörés hősi halottainak magyar központi temetője. Biecz: Hedvig királylány kedvenc városa. Tarnow:…

KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

GASZTRONÓMIA ÉS HAGYOMÁNYŐRZÉS ZSELICBEN-Lovasíjász bemutató a Kassai-völgyben

 
Időpont(ok):
2018. május 05.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Hagyományőrzés, Kulturális utazás
Ár: 9.500 Ft
Útvonal: M7, Székesfehérvár, 67-es főút, Kaposvár
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

136698 karneval vasarnap tortenelmi temaparkKaposvár: Ásványmúzeum. Dr. Benkő Géza magángyűjteménye 5000 ásványt, ősmaradványt, és egyéb ritkaságokat tartalmaz! Rippl-Rónai József emlékkiállítás. Lovasíjász bemutató a Kassai-völgyben, Kassai Lajos vezetésével. A szennai néprajzi gyűjtemény a 19. századi hagyományos zselici-somogyi otthonokat hivatott bemutatni. 1982-ben Europa Nostra-díjjal jutalmazták. Bőszénfán szarvasféléket és vaddisznókat, valamint őshonos magyar állatfajtákat (pl. szürkemarha, rackajuh) nevelnek. A Szarvasfarmon élő állatokat simogathatjuk, etethetjük, a vadhúsból készült étkekből pedig meg is ebédelhetünk. Az „ibafai fapipa” titka - Ibafán ellátogatunk az egyedi és különleges kollekciót rejtő Pipamúzeumba. Felkeressük a gyűrűfűi Tündérmajort, ahol csak és kizárólag természetes alapanyagokból készült tejtermékeket, zöldségeket tesznek elénk az asztalra. Az isteni étkeket természetesen meg is kóstolhatjuk, és haza is vihetünk belőlük.

    

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum célja a napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. Az áttelepítés a hitelesség igényével, az eredeti faelemek lehető legnagyobb mértékű megtartásával, a hagyományos anyagok és technika alkalmazásával történt.

utazást, honismereti vezetést.

Indulás: 5.30 Budapestről, 6.45-kor Székesfehérvár.
Kaposvár egyik legérdekesebb kiállítása az Ásványmúzeumban látható. Dr. Benkő Géza magángyűjteménye 5000 ásványt, ősmaradványt, és egyéb ritkaságokat tartalmaz. Megtekintjük Kaposváron született híres festőnk, Rippl-Rónai József emlékkiállítását. A lovasíjászat egyedülálló magyar sport, és egyben harcművészet. A Kassai-völgyben megtartott lovasíjász bemutatón betekintést kapunk arról, hogyan telnek a lovasíjászok mindennapjai. A bemutató jellegű edzéseket természetesen nem más, mint maga Kassai Lajos vezeti. Ellátogatunk az országos hírű szennai néprajzi gyűjteménybe, amely a 19. századi hagyományos zselici-somogyi otthonokat hivatott bemutatni. Az 5 portából álló kis falunegyedet 1982-ben Europa Nostra-díjjal jutalmazták. Bőszénfán két évtizede tenyésztik a szarvasféléket és a vaddisznókat, de egyéb őshonos magyar állatfajtákat (pl. szürkemarha, rackajuh) is nevelnek. A Szarvasfarmon élő állatokat akár meg is simogathatjuk és meg is etethetjük, a vadhúsból készült étkekből pedig meg is ebédelhetünk. Az „ibafai fapipa” hallatán mindenkinek a nyelvtörő jut eszébe. Hogy honnan ered a mondóka, ennek járunk utána Ibafán, amikor ellátogatunk az egyedi és különleges kollekciót rejtő Pipamúzeumba. Végül felkeressük a gyűrűfűi Tündérmajort, ahol csak és kizárólag természetes alapanyagokból készült tejtermékeket, zöldségeket tesznek elénk az asztalra. Az isteni étkeket természetesen meg is kóstolhatjuk, és haza is vihetünk belőlük. Érkezés 20.30 körül Székesfehérvárra, 22 óráig Budapestre.

nincs

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor