Otthonról hazamegyünk

szombat, máj. 26, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

TÖRTÉNELMI KENUTÚRA A DÉLVIDÉKEN - A "Mordor kapujától" a Sóskopóig

 
Időpont(ok):
2018.07.20-22. (3 nap, 2 éj)
Úti cél: Délvidék-Vajdaság
Út jellege: Természet, Túrázás, Felfedezés
Ár: 54.000 Ft
Útvonal: Bp., M5, Kecskemét, Szeged
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét

wp 20170619 005 hon1. nap. Óbecse: a Türr István-zsiliptől indulva lapátolunk le a Törökbecsénél fekvő szigethez. Fürdés után megtekintjük Törökbecse várának romjait. Megtekinthetjük Törökbecse látnivalóit. Tábort verünk a Marina kempingben, vagy megszállhatunk magyar családoknál is, falusi turizmus keretein belül. Bográcsos vacsora.
2. nap. Evezés a Sóskopó Különleges Természeti Rezervátumhoz. Zsilipelés a DTD kanálison. Ez a terület tulajdonképpen a Tisza egyik ősi mederága, amely még a Tisza szabályozásának kezdetén elvesztette kapcsolatát a fő folyóággal. A Sóskopó 2004-ben elnyerte a nemzetközi jelentőségű vizes élőhely státust. A nap egy részét gyalog- és traktorostúrával töltjük. Megnézzük a kilátók egy részét, majd felkeressük az Aracsi pusztatemplomot. Szállás- vagy táborhelyünkre visszatérve jóféle bácskai gyümölcspálinkákat kóstolunk. Bográcsos vacsora.
3.nap. Vízállástól függően a gát előtt vagy a Holt-Tisza végénél kezdjük a túrát. A zsilipelés nem mindennapi élménye után kitárul előttünk a "Mordor kapuja”, félelmetes nyikorgó, ropogó, leírhatatlan hangokat hallatván. Nagykéménytől a Holt-Tisza torkolatában evezünk, a kenut átemelve álló vízen folytatjuk utunkat. A Rohonczy-kastélynál Krokán bort kóstolunk. Bográcsos ebéd után a Gyöngyszigetnek nevezett holtág kies vidékében gyönyörködünk. Ha jól esik, fürödhetünk, akár fejest is ugorhatunk a Tisza vizében. Tovább evezve a híd mellett lévő strandon fejezzük be túránkat.

    

-

-

utazás, szállás kempingben a vízparton, gazdag reggeli és bográcsos vacsora, traktoros túra, 3. nap ebéd, túravezetés, kenu- és felszerelés bérlet.

1. nap. Indulás 5.00-kor Székesfehérvárról, 6.15-kor Budapestről. 11 óra körül érünk az indulási pontra, Óbecsére. A Türr István-zsiliptől indulunk, melynek tervezésében a magyar szabadságharcos mellett Gustave Eiffel is részt vett. Ez a maga idejében a világ egyik legkorszerűbb elektromos áramkitermelő építmény volt. Lassan lefelé csorogva érjük el a Törökbecsénél fekvő szigetet. Fürdés után megtekintjük Törökbecse várának csak vízi útról megközelíthető romjait, mely még a török időkből maradt ránk. Törökbecsén megállhatunk egy fagyira és megtekinthetjük Törökbecse rendezett központját, ahol a plébánia udvarán látjuk a vértanúk egyikének, az itt született Leinengen-Westenburg Károlynak a szobrát. Tábort verünk a Marina kempingben, vagy megszállhatunk magyar családoknál is, falusi turizmus keretein belül. Bográcsos vacsora, városnézés pihenés.
2. nap. Reggeli után indulás. Evezés a Sóskopó Különleges Természeti Rezervátumhoz. Zsilipelés a DTD kanálison. Ez a terület tulajdonképpen a Tisza egyik ősi mederága, amely még a Tisza szabályozásának kezdetén elvesztette kapcsolatát a fő folyóággal. A terület évtizedek óta kedvelt kiránduló- és megfigyelőhely. Növény- és állatföldrajzi szempontból is egyedülálló terület, hozzá hasonló alig akad Szerbiában. A Sóskopó 2004-ben elnyerte a nemzetközi jelentőségű vizes élőhely státust. Ezt az itt honos azon fajok jelenlétének köszönheti, amelyek a Nemzetközi Természetvédelmi Szövetség vörös listáján is szerepelnek, például a szélkiáltó vagy a nagypóling, a cigányréce, és a kékcsőrű réce. A területen átvonul és megpihenő több tízezer daru, a vadlibák és parti madarak óriási csapatai. A nap egy részét gyalog- és traktorostúrával töltjük. Megnézzük a kilátók egy részét majd felkeressük az Aracsi pusztatemplomot, a délvidéki magyarság legfőbb kulturális és nemzeti zarándokhelyét. Az Árpád-kori templom és település monumentális romjai ma is büszkén ékesítik a város határát. Estére visszatérünk tábor vagy szálláshelyünkre, jóféle bácskai gyümölcspálinkákat kóstolunk. Bográcsos vacsora.
3.nap. reggeli után készülődés, indulás a törökbecsei strandról. Vízállástól függően vagy a gát előtt vagy a Holt-Tisza végénél kezdjük a túrát. Tovább evezve pár kilométer után elérjük a gát monumentális oszlopait, ahol zsilipelünk egyet, ami teljesen veszélytelen, de nem mindennapi élmény. Igazan picinek érezzük magunkat a hatalmas oszlopok között, melyeknél egyébként óriási teherhordó hajókat fogadnak. Majd kitárul előttünk a "Mordor kapuja”, félelmetes nyikorgó, ropogó, leírhatatlan hangokat hallatván. Beevezve a hajóáteresztőbe, az Alsó-Tisza szintjére ereszkedünk, és már röpülünk is tova. Meg se állunk a Nagykéményig, ahol a Holt-Tisza torkolatába beevezve, a kenut átemelve már álló vízen folytatjuk utunkat. Pár kilométer evezés után elérjük a Rohonczy-kastélyt, ahol a messze földön híres Krokán bor kóstolgatásával dobjuk fel a napot. Bográcsos elfogyasztása után elevezünk a kilátóig, majd gyönyörködünk a Gyöngyszigetnek nevezett holtág kies vidékében. Felfedezvén a kis kanálisok világát, megtekintjük az öreg fahíd még megmaradt oszlopait. Útközben a gyöngyszigeti híd felé kötelező megállót tartunk egy hatalmas bedőlt ezüstnyárfánál, ahol fürödhetünk, és a bátrabbak ugorhatnak párat a kellemesen selymes Tisza vizébe. Tovább evezve a híd mellett lévő strandon fejezzük be túránkat. 22.30 óra körül érünk vissza Budapestre.

2 éj Törökbecsén kempingben, sátrat hozni kell. Lehet választani vízparthoz közeli vendégházban történő elszállásolást is – ennek felára 6.000 Ft/fő.

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor