Otthonról hazamegyünk

hétfő, július 23, 2018


A NAGY HÁBORÚ - UTAZÁS A HADAK ÚTJÁN. A Doberdó-fennsík és az Isonzó völgye.

Időpont(ok):
2018.08.14-19. (6 nap, 5 éj)
Ár: 114.000 Ft
1. nap: A Predil-tó feletti magaslaton áll a Batterie Predilsattel osztrák-magyar erődítmény. Log pod Mangartom: „Kaiser Franz Josef I. Hilfsstollen” akna, bosnyák katonai emlékmű. A Kluze-erőd I. Ferenc Józsefnek állít emléket. Könnyű séta a Hermann-erődhöz. 2. nap: a caporettoi áttörés emlékhelye: Kobarid. Az Isonzó meseszép szurdokvölgyén keresztül jutunk…

A NAGY HÁBORÚ - UTAZÁS A HADAK ÚTJÁN.  A Doberdó-fennsík és az Isonzó völgye.

SZATMÁR-BEREGI KALANDOZÁS - Tiszai hajókirándulással és a Panyolai Pálinkafesztivállal

Időpont(ok):
2018.08.02-04.
Ár: 39.900 Ft
1. nap. Tiszai hajókirándulás Tiszacsegéről, a vízerőművéről híres Tiszalökre. Megtekintjük a vízlépcsőt, amelyet 1951 és 1953 közötti időszakban hadifoglyok építettek. Látogatás az Alpár Ignác tervei alapján épült tiszadobi Andrássy kastélyba. Vaja: a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményét keressük fel. Mátészalka: a Szatmári Múzeum kocsi-gyűjteménye mellett Mátészalka villamosításáról szóló…

SZATMÁR-BEREGI KALANDOZÁS - Tiszai hajókirándulással és a Panyolai Pálinkafesztivállal

SZIKINCE FESZTIVÁL - Varázslatos hétvége a kurtaszoknyás falvakban, és azon is túl

Időpont(ok):
2018.07.28-29. (2 nap, 1 éj)
Ár: 24.000 Ft
1. nap: Bény: Koczka Gyula, a falu mindentudója és élő lelkiismerete várja a csoportot. Megtekintjük a két műemlék Árpád-kori templomot és ellátogatunk az „avar sáncokhoz”, ahol meghallgatjuk bényi Szent László legendát. A csatai tájháznál kemencés lepénnyel várnak: szilvásat vagy kolbászosat kérünk? Bajkai Mária csuhéfonásra tanít, gyönyörű…

SZIKINCE FESZTIVÁL - Varázslatos hétvége a kurtaszoknyás falvakban, és azon is túl

A MAGYAR EMIGRÁCIÓ NYOMÁBAN, BULGÁRIÁBAN - Napos-part, Világörökség

Időpont(ok):
2018.07.20-30. (11 nap, 10 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap: Óbesenyő: bolgár település a Bánságban. Orsova: a Szent Korona emléke. 2. nap: Vidin (magyar nevén Bodony). Innen írta Kossuth Lajos híres körlevelét, a Vidini levelet. Baba Vida (Vidin vára) és Kossuth egykori vidini háza. Magura-barlang: több mint 700, 4-8 ezer éves őskori falfestmények. Belogradcsik sziklái: vöröses…

A MAGYAR EMIGRÁCIÓ NYOMÁBAN, BULGÁRIÁBAN - Napos-part, Világörökség

SZATMÁR-BEREGI KALANDOZÁS - Tiszai hajókirándulással és a Panyolai Pálinkafesztivállal

 
Időpont(ok):
2018.08.02-04.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Hagyományőrzés, Rendezvények, Kulturális utazás
Ár: 39.900 Ft
Egyágyas felár: 4.000 Ft/éj
Útvonal: Bp., M3
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Miskolc, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

turistvandi 4944 hungary panoramio 681. nap. Tiszai hajókirándulás Tiszacsegéről, a vízerőművéről híres Tiszalökre. Megtekintjük a vízlépcsőt, amelyet 1951 és 1953 közötti időszakban hadifoglyok építettek. Látogatás az Alpár Ignác tervei alapján épült tiszadobi Andrássy kastélyba. Vaja: a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményét keressük fel. Mátészalka: a Szatmári Múzeum kocsi-gyűjteménye mellett Mátészalka villamosításáról szóló emlékek is feltűnnek.
2. nap. Cégénydányádi Kastélypark: a Kölcsey és Kende családok múltjába ad betekintést. Tiszacsécse: Móricz Zsigmondnak emlékháza eredeti bútordarabokkal és berendezésekkel. Túristvándi: 18. században épült és mai napig működő vízimalmot csodáljuk meg. Szatmárcseke: Európa-szerte híres és egyedülálló csónak alakú fejfák a temetőben. Kölcsey Ferenc síremléke. A szilvájáról híres Penyigén mennyei szilvalekváros fánkkal várnak minket. A Lekvárdában megismerhetjük a lekvárkészítés fortélyait és tárgyi emlékeit. Délután gasztronómiai és kulturális csodák és remek koncertek várnak minket a Panyolai Pálinkafesztiválon.
3. nap. Nagyar: a tájházban a 20. század elejének falusi lakáskörülményeit ismerhetjük meg. Tarpa: 19. századi szárazmalom és Esze Tamás szobra. Tákos: a Felső-Tisza mente legismertebb temploma, a „mezítlábas Notre Dame”. Vásárosnamény: a Lónyay kastélyban látható a roppant gazdag gyűjteménnyel rendelkező Beregi Múzeumot tekintjük meg.

    

-

-

utazást, szállást félpanzióval, honismereti vezetést

1. nap. Indulás: 5:45-kor Székesfehérvárról, 7:00-kor Budapestről. Tiszai hajókirándulás Tiszacsegéről, a vízerőművéről híres Tiszalökre. Megtekintjük a vízlépcsőt, amelyet 1951 és 1953 közötti időszakban hadifoglyok építettek. Ellátogatunk a tiszadobi Andrássy kastélyba, amelyet Alpár Ignác tervei alapján 1880 és 1885 között építettek. A kastély szépségét gyönyörű parkja tovább növeli. Vaján a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményét keressük fel, amely bemutatja a szabadságharcokból, részüket mindig derekasan kivevő Vay-család történetét, és a Felső-Tisza vidék szerepét a Rákóczi-szabadságharcban. Mátészalkán megtekintjük a Szatmári Múzeum kocsi-gyűjteményét – a könnyű, gyors kocsit Magyarországon találták fel. Láthatunk emlékeket Mátészalka villamosításáról is, hiszen kevesen tudják, de itt gyulladtak ki először a fények a mai Magyarország területén. Panyolán az élet nem áll meg, csak lassabban pereg talán, mint máshol. Amint betesszük lábunkat a falucskába, rögtön megérint minket a béke, a vendégszeretet, a helyi emberek közvetlensége és mosolya. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.
2. nap. Útra kelünk, hogy felfedezzük a környék csodáit. A Cégénydányádi Kastélypark Természetvédelmi Területén álló kastélyhoz látogatunk, ahol bepillanthatunk a Kölcsey és Kende családok múltjába, a vidéki nemesség és a parasztság hétköznapjaiba. A kastély angolparkjában óriásplatánok, liliom- és tulipánfák is találhatók. Tiszacsécsén áll nagy írónknak, Móricz Zsigmondnak emlékháza, amely tipikus, Felső-Tisza vidéki paraszti lakóház. Benne a bútordarabok és berendezések a vidéki szegény, paraszti életmódot mutatják be. Túristvándiban egy ipartörténeti különlegességet, a 18. században épült és mai napig működő vízimalmot csodáljuk meg. Az épület teteje fazsindellyel fedett, kiállítása a vízimalom történetét, működését ismerteti. A szomszédos Szatmárcsekén egy másik néprajzi különlegességet láthatunk. Itt állnak az Európa-szerte híres és egyedülálló csónak alakú fejfák. A temető legmagasabb pontján találjuk Kölcsey Ferenc síremlékét, aki élete nagy részét Szatmárcsekén töltötte. Itt írta meg a Himnuszt is. A szilvájáról híres Penyigén mennyei szilvalekváros fánkkal várnak minket. A több mint 100 éves parasztházban kialakított Lekvárdában megismerhetjük a lekvárkészítés fortélyait és tárgyi emlékeit, majd kedvünkre vásárolhatunk a mennyei lekvárok közül. Megismerkedünk Penyige 9 kislányának szomorú balladájával, amelynek meghallgatása után elmegyünk a temetőbe megtekinteni a lélekharangot. Kora délután visszaérünk Panyolára. Gasztronómiai és kulturális csodák várnak minket a Panyolai Pálinkfesztiválon: szatmári ízek, helyi termékek, portaprogramok, strandolási lehetőség, valamint színvonalas folklór és könnyűzenei rendezvények várnak bennünket.
3. nap. Nagyaron ellátogatunk a tájházba, ahol a 20. század elejének falusi lakáskörülményeit ismerhetjük meg. A falu határában áll az a hatalmas kocsányos tölgy, amely alatt hűsölve írta meg Petőfi Sándor A Tisza című versét. Útba ejtjük a híres, 19. századi szárazmalmot és Esze Tamás szobrát Tarpán, majd a közeli Tákosra utazunk. Itt áll a Felső-Tisza mente legszebb és talán legismertebb temploma, a „mezítlábas Notre Dame”. A festett kazettás templom a népi építészet gyöngyszeme, amelynek mennyezetén a beregi keresztszemes hímzés motívumai láthatók. A vásárosnaményi Lónyay kastélyban látható a roppant gazdag gyűjteménnyel rendelkező Beregi Múzeum. Megismerjük a tiszaháti emberek életében fontos szerepet játszó vászonkészítés emlékeit, a beregi hímzéseket és a mindennapi kenyér elkészítéséhez szükséges eszközöket. Érkezés Budapestre 21.00 körül.

2 éj Győrteleken, vendégházakban

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor