A BAKONY KINCSEI - Természeti és kulturális értékeink a Dunántúlon

Otthonról hazamegyünk

péntek, augusztus 17, 2018


A NAGY HÁBORÚ - UTAZÁS A HADAK ÚTJÁN. A Doberdó-fennsík és az Isonzó völgye.

Időpont(ok):
2018.08.14-19. (6 nap, 5 éj)
Ár: 114.000 Ft
1. nap: A Predil-tó feletti magaslaton áll a Batterie Predilsattel osztrák-magyar erődítmény. Log pod Mangartom: „Kaiser Franz Josef I. Hilfsstollen” akna, bosnyák katonai emlékmű. A Kluze-erőd I. Ferenc Józsefnek állít emléket. Könnyű séta a Hermann-erődhöz. 2. nap: a caporettoi áttörés emlékhelye: Kobarid. Az Isonzó meseszép szurdokvölgyén keresztül jutunk…

A NAGY HÁBORÚ - UTAZÁS A HADAK ÚTJÁN.  A Doberdó-fennsík és az Isonzó völgye.

A BAKONY KINCSEI - Természeti és kulturális értékeink a Dunántúlon

 
Időpont(ok):
2018. szeptember 8.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Bor, Kulturális utazás
Ár: 8.900 Ft
Útvonal: Bp., M7, Székesfehérvár, 8-as főút
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

lexikon.vendegvaro.hu2 Herend: a világhírű Porcelánművészeti Múzeum és Minimanufaktúra a Magyar Örökség része. Vezetett látogatás és kisfilm a herendi porcelán múltjáról, majd a porcelán készítésének és festésének a bemutatása. Úrkúti őskarszt: a bányászati tevékenység következtében létrejött, hihetetlen természeti látványosság a Bakony szívében. Séta a Csárda-hegyi tanösvény két szintből álló katlanában. Ajka. Magyarország egyetlen skanzenszerű szabadtéri bányászati múzeumát látjuk lenyűgöző műszaki és történeti emlékekkel. A település gyönyörű, egyedi formájú és kialakítású, magas művészi értéket képviselő kristályalkotásairól is nevezetes, melyeket az ajkai Kristály Múzeumban fogunk megcsodálni. Ellátogatunk az ajkarendeki Kovács család kézműves sajtmanufaktúrába, ahol a 1990-től kezdve foglalkoznak saját készítésű tejtermékek előállításával. Magyarpolány: a Bakony legszebb fekvésű, Europa Nostra-díjjal kitüntetett falva. Szabályos kúp alakú Kálvária-dombján áll Magyarország legszebb kálváriája. Főutcáján 43 országos védettségű tornácos parasztház áll, melyek egyikében találjuk a csodálatosan berendezett tájházat. A Somló-hegy dűlői között vezet fel utunk a mesés kilátással kecsegtető Somló várához. A hegyről lefele menet betérünk az egyik pincészetbe, ahol fenséges borvacsorával várják csoportunkat – természetesen fejedelmi borokkal, avagy a borok fejedelmével, a somlói borral.

    

-

-

Utazást, honismereti vezetést

Indulás: 7.00-kor Budapestről, 8.15-kor Székesfehérvárról.

Herend: a világhírű Porcelánművészeti Múzeum és Minimanufaktúra a Magyar Örökség része. Vezetett látogatás és kisfilm a herendi porcelán múltjáról, majd a porcelán készítésének és festésének a bemutatása. Úrkút: a bányászati tevékenység következtében létrejött, hihetetlen természeti látványosság a Bakony szívében. A külszíni mangánbányászat felhagyásával felszínre kerültek a földtani értékek és sok millió éves karsztjelenségek. Az őskarszt mellett egy különleges, 10 m magas vörösesbarnára színeződött mészkőfal is látható. A Csárda-hegyi tanösvény két szintből álló katlanába 1 km hosszú, korláttal ellátott falépcsősor vezet körbe. Ajka a kiegyezés óta az ország szén-, a bauxit- és a mangánbányászat központja volt csaknem másfél évszázadon keresztül. Magyarország egyetlen szabadtéri skanzenszerű múzeuma a bányászat lenyűgöző műszaki és történeti emlékeit mutatja be. A település nem csupán a fekete aranyról, de gyönyörű, egyedi formájú és kialakítású, magas művészi értéket képviselő kristályalkotásairól is nevezetes, melyeket az ajkai Kristály Múzeumban fogunk megcsodálni. Ellátogatunk az ajkarendeki Kovács család kézműves sajtmanufaktúrába, ahol a 1990-től kezdve foglalkoznak saját készítésű tejtermékek előállításával. Magyarpolányról úgy tartják, hogy ez Bakony legszebb fekvésű falva. Szabályos kúp alakú Kálvária-dombján áll Magyarország legszebb kálváriája, ahonnan valóban rácsodálkozhatunk, milyen gyönyörű ország a hazánk. Az Europa Nostra-díjjal kitüntetett falu főutcáján 43 országos védettségű tornácos parasztház áll, melyek egyikében találjuk a csodálatosan berendezett tájházat. A Somló-hegy dűlői között vezet fel utunk a mesés kilátással kecsegtető Somló várához. A hegyről lefele menet betérünk az egyik pincészetbe, ahol fenséges borvacsorával várják csoportunkat – természetesen fejedelmi borokkal, avagy a borok fejedelmével, a somlói borral.

Érkezés 21 óra körül Székesfehérvárra, 22 óra körül Budapestre.

 

-

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor