Otthonról hazamegyünk

szombat, március 25, 2017


BUDA FÖLD ALATTI TITKAI Sziklatemplom, Sziklakórház, Bunkertúra a Csepel Művekben és látogatás a Rizmajer Sörfőzdében

Időpont(ok):
2017. május 6.
Ár: 9.900 Ft
Ellátogatunk a Gellért-hegy barlangjában található Sziklatemplomba, amely a Magyarországra 1930-ban visszatérő pálos rend számára épült. A második világháborúban számos lengyel menekültet bújtattak a rend tagjai. A barlangtemplomot a szovjet hatalom 1960-ban befalazta és csak a rendszerváltást követően, 1991 végén bontották ki újra. Azóta rendszeresen tartanak benne szentmisét. A…

BUDA FÖLD ALATTI TITKAI Sziklatemplom, Sziklakórház, Bunkertúra a Csepel Művekben és látogatás a Rizmajer Sörfőzdében

SZÁSZFÖLD ÉS HÁROMSZÉK - a Csíksomlyói Búcsúval

Időpont(ok):
2017.06.01-06. (6 nap, 5 éj)
Ár: 69.000 Ft
1.nap: Nagyenyed: Bethlen Kollégium és értékes könyvtára. Küküllőváron a tatárfejes, 13. századi templomba látogatunk.2.nap: A Világörökség gyöngyszeme, Szászfehéregyháza erődtemploma. Az egységes szász településképet őrző falu Károly herceg egyik kedvenc tartózkodási helye. Kőhalom: a városka feletti Várhegyen magasodó vár. Látogatás a szászföldi szórvány kőhalomi diákotthonában. Árkos: tájház…

SZÁSZFÖLD ÉS HÁROMSZÉK  - a Csíksomlyói Búcsúval

FELVIDÉKI HOSSZÚ HÉTVÉGE (Kassa, Gömör, Szepesség)

Időpont(ok):
2017.04.29-05.01 (3 nap, 2 éj)
Ár: 34.900 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.04.29-05.01 (3 nap, 2 éj) Ár: 34.900 Ft/fő Kultúra/Természet 1. nap: Kassa (Rodostói-ház, Rákóczi-Zrínyi-Bercsényi mauzóleum, stb.). Mecenzéf: Rudolf Schuster volt köztársasági elnök fotó- és filmtörténeti gyűjteménye, vízimalom. Jászó: premontrei kolostorkomplexum. Kivetítős előadás: az Andrássyak kora Gömörben és virtuális túra Krasznahorkaváralján.2. nap: Szepesség. Késmárk: Thököly Imre mauzóleuma. A Szentháromság-fatemplom (Unesco világörökség). Lőcse óvárosa. 500 éves városháza,…

FELVIDÉKI HOSSZÚ HÉTVÉGE (Kassa, Gömör, Szepesség)

FELVIDÉKI HOSSZÚ HÉTVÉGE (Kassa, Gömör, Szepesség)

 
Időpont(ok):
2017.04.29-05.01 (3 nap, 2 éj)
Úti cél: Felvidék
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Hagyományőrzés, Városnézés, Történelem, Kulturális utazás
Ár: 34.900 Ft/fő
Egyágyas felár: 6.000 Ft
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): 6.000 Ft
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %
Anya gyerek kedvezmény: 10%
Útvonal: Székesfehérvár-Budapest-Miskolc-Kassa
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

Kultúra/Természet

felvidek kezdokep1. nap: Kassa (Rodostói-ház, Rákóczi-Zrínyi-Bercsényi mauzóleum, stb.). Mecenzéf: Rudolf Schuster volt köztársasági elnök fotó- és filmtörténeti gyűjteménye, vízimalom. Jászó: premontrei kolostorkomplexum. Kivetítős előadás: az Andrássyak kora Gömörben és virtuális túra Krasznahorkaváralján.
2. nap: Szepesség. Késmárk: Thököly Imre mauzóleuma. A Szentháromság-fatemplom (Unesco világörökség). Lőcse óvárosa. 500 éves városháza, Szepességi múzeum, középkori szégyenketrec, 14. századi Szent Jakab templom a világ legmagasabb faoltárával. Közép-Európa legnagyobb vára, a Szepesi-vár. Fergeteges gömöri néptáncbemutató.
3. nap: Szádelői-szurdokvölgy (világörökség), könnyű kirándulás. Krasznahorkaváralja: a "gömöri Ravenna" Andrássy Franciska mauzóleuma. Rozsnyó, a Rózsák városa, kilátás a tűztoronyból. Andrássy-várkastély Betléren.

    

Néha nagyon érdekes a szlovák közgondolkodás a magyar múlt emlékeiről. A határon túli magyarlakta területek közül a felvidéki magyaroknak kell a leggyalázatosabb magyarellenességgel megküzdeni. Ennek egy példája a közelmúltbeli eset, amikor Kassa püspöke azon horgadt fel, hogy magyar szalagokkal szentségtelenítenek meg egy szlovák templomot, egy ősi szlovák városban: vagyis Kassán, a Rákóczi-, Zrínyi Ilona- és Bercsényi sírok környezetét. Odáig ment, hogy azért fogott harcba, hogy vigyék el a magyarok halottait a „városukból".

Jókai Mór „A lőcsei fehér asszony" című regénye kötelező olvasmány e Lőcsét és a Szepességet is érintő túra során

A felvidéki túrájukon vettünk részt családommal a húsvéti ünnepek alatt.
Először is szeretném megköszönni az iroda értékteremtő törekvését! Örülök, hogy megismertük Önöket,  a munkájukat, céljaikat, amit melegen üdvözlök!
Korábban nem, vagy kevéssé ismertük a Felvidéket, pedig gyönyörű természeti és épített értékeket tartogat.
Remek választás volt a szállás, kedvesek és készségesek a vendéglátók.
Összességében testet, lelket melengető, kellemes, és feltöltődést hozó élmény volt a néhány nap.
Köszönet érte szervezőknek, kísérőnek, résztvevőknek!
Tisztelettel:  dr Veres Eleonóra
A Felvidéki hosszú hétvége nagyon jól sikerült. Szuper utaskísérők, kedves utastársak,jó programok,kiváló szervezés . A magyarságát ,az összetartozást itt a Kárpát medencében mindenki másképpen éli meg ,mi a férjemmel a történelmi Magyarország helyszíneit végigjárva szeretnénk fejet hajtani elődeink előtt,amiben a felkínált utakkal teljes értékű partner a Csillagösvény. Aki a múltját nem ismeri,a jelent nem érti. Bátran ajánljuk mindenkinek ezeket a lehetőségeket, amelyekből a választás a legnehezebb, mert mind valami csodát ígér és figyelemre méltó. Hajrá Csillagösvény! Kamaráné Hambuch Mária

Utazást, szállást (Szádalmáson, az Eszterházy uradalmi pince és magtár épületéből kialakított különleges hangulatú panzióban), félpanziós ellátást; honismereti vezetést;, gömöri néptán bemutatót

1. nap: Kassán: dóm és Rákóczi-mauzóleum: 2 Euro.
2. nap: Késmárk: 4 Euro; Lőcse: 2 Euro; Szepesvár 5 Euro
3. nap: Andrássy-mauzóleum: 1 Euro. Betléri Andrássy-kastély: 6 ill. 4 Euro, Rozsnyó – óratorony: 1 Euro.

Honismereti vezető: kiváló felvidéki vezetőnk, Maksi István Rimaszombatról

1. nap: 7 órakor indulunk Budapestről (útirány: M3, Miskolc). Városnézés Kassán (Rodostói-ház, Rákóczi-Zrínyi-Bercsényi mauzóleum, stb.). Mecenzéfen Rudolf Schuster volt köztársasági elnök szülőházában a híres fotó- és filmtörténeti gyűjteményét tekintjük meg, és egy régi vízimalmot. Jászó: barokk premontrei kolostorkomplexum. Este kivetítős előadás: az Andrássyak kora Gömörben és virtuális túra Krasznahorkaváralján.

2. nap: a cipszer németek földje, a Szepesség. Késmárk: Thököly Imre mauzóleuma, mellette a tiszafából és vörös lucfenyőből készült Szentháromság-fatemplom, amely 300 évvel ezelőtt, egyetlen fémdarab felhasználása nélkül készült. Lőcse középkori városfalakkal övezett óvárosa. A közel 500 éves városháza, benne a gazdag Szepességi múzeum, előtte a középkori szégyenketrec. A lenyűgöző, 14. században épült Szent Jakab plébániatemplom legnagyobb éke a világ legmagasabb faoltára, melyet Lőcsei Pál mester több mint félezer évvel ezelőtt, hársfából faragott ki. Közép-Európa legnagyobb várát, Szapolyai János király szülőhelyét, a Szepesi-várat hódítjuk meg, majd következik este a fergeteges gömöri néptáncbemutató.

3. nap: a szintén világörökség részét képező, meredek sziklafalak közt kanyargó Szádelői-szurdokvölgyben teszünk könnyű kirándulást. Krasznahorkaváralja: a "gömöri Ravenna" Andrássy Franciskának férje, Dénes által építtetett mauzóleuma. Az egyedülálló szecessziós műemlék carrarai márvány és színpompás apró mozaikok ezreinek felhasználásával készült. Rozsnyón teszünk rövid sétát, ahol látjuk a város jelképét, a tűztornyot, előtte Andrássy Katinka gyönyörű szoborkompozíciójával. Megtekintjük a gyönyörű Andrássy-várkastélyban berendezett múzeumot Betléren. 21 óráig visszaérünk Budapestre.

Duna TV Hazajárójának gömöri epizódjában és a kassai részében pedig Kelet-Magyarország fővárosát ismerjük meg. Szállásunk Szádalmáson, az Eszterházy uradalmi pince és magtár épületéből kialakított különleges hangulatú panzióban lesz, lásd ide kattintva.

terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor