Otthonról hazamegyünk

vasárnap, december 17, 2017


KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

Időpont(ok):
2018.03.14-18. (5 nap, 4 éjszaka)
Ár: 65.000 Ft
1. nap:  Zólyom ódon vára: Balassi Bálint szülőhelye. Nedec festői vára a Dunajec partján. Magyar szobor, magyar utca Szczawniczában. 2. nap: Ószandec: „az ima városa”. Székelykapu. A Szent Kinga szentély a klarissza kolostorban. A Gorlicei-áttörés hősi halottainak magyar központi temetője. Biecz: Hedvig királylány kedvenc városa. Tarnow:…

KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

ADVENT VARASDON ÉS PTUJBAN - Horvátország, Szlovénia

 
Időpont(ok):
2017.12.16. (szombat)
Úti cél: Dél-Baranya/Muraköz (Horváto.)
Út jellege: Gasztronómia, Városnézés, Történelem, Advent, Kulturális utazás
Ár: 9.900 Ft
Útvonal: 1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

advent varasdA csodaszép óvárossal dicsekvő Varasd adventkor még szebb arcát mutatja. A történelmi utcákat árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. A fő téren akár korcsolyázásra is van lehetőségünk.
A gazdag kulturális örökséggel bíró Ptuj Szlovénia egyik legfestőibb és legrégibb kisvárosa a Dráva partján. Mivel rengeteg fesztivált és karnevált tartanak benne, a vásárok városának is szokták mondani. IV. Béla uralkodása idején, magyar kézen volt, fia Ptujból, korabeli magyar nevén Potonyból kormányozta Stájerországot. A rövid ideig tartó magyar uralmat 1479-ban Mátyás állította vissza. A folyó partján emelkedő várból gyönyörű kilátás nyílik a településre.

    

Varasd a török elleni háborúk idején Horvátország fővárosa volt. A varasdi városháza Európa egyik legrégebbi városháza épülete. Gyönyörű vára az Erdődyek birtokában volt. Az impozáns erődítmény teljesen körbejárható.  

Öltözzünk melegen és vigyünk magunkkal pálinkát!

Utazás, honismereti vezetés

Kedves útitársunk, Keömley Nóri fotói a tavalyi útról: lásd ide kattintva.

Indulás: 5.45  Budapest, 6.45 óra: Székesfehérvár

A csodaszép óvárossal dicsekvő, Unesco-listás Varasd adventkor még szebb arcát mutatja. A történelmi utcákat árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. Itt található Európa legrégebbi városházája, amely pár év híján fél évezrede tölti be ezt a funkcióját. A központban 16 csodaszép, 17-19. századi palotát találunk, és a belváros közvetlen közelében található a Zrínyiek és Cilleiek lenyűgöző vára is.
A gazdag kulturális örökséggel bíró Ptuj Szlovénia egyik legfestőibb és legrégibb kisvárosa a Dráva partján. IV. Béla uralkodása idején, magyar kézen volt, fia Ptujból, korabeli magyar nevén Potonyból kormányozta Stájerországot. A rövid ideig tartó magyar uralmat 1479-ban Mátyás állította vissza. Mivel rengeteg fesztivált és karnevált tartanak benne, a vásárok városának is szokták mondani. A folyó partján emelkedő várból gyönyörű kilátás nyílik a településre. Az utcákat járva számos kézműves termékkel találkozhatunk, és belekóstolhatunk majd a helyi ízekbe.
22 órakor érkezés Budapestre.

Az útra kérjük, előre készüljenek valutával, Horvátországban kuna, Szlovéniában euro a hivatalos pénznem!

Belépők:

Ptuj vára (fakultatív): 5,5 euro/felnőtt, 4,5 euro/nyugdíjas, 3,5 euro/gyermek

-

advent varasd trakostyan ptuj map

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor