Otthonról hazamegyünk

csütörtök, október 19, 2017


SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

IRÁNY CSALLÓKÖZ, HAJRÁ MAGYAROK! Új időpont: 2017.11.03., péntek!!

    
 
Időpont(ok):
2017.11.03.péntek
Úti cél: Felvidék, Belföld
Út jellege: Természet, Hagyományőrzés, Rendezvények, Bor, Úttörő
Ár: 9500 Ft
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): 1000 Ft
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %
Anya gyerek kedvezmény: 10%
Útvonal: Budapest-Esztergom-Komárom
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

1A Pilis-hegységben, a Kárpát-medence szent hegyén a „Csillagösvény-úton” kezdjük túránkat. Az ősi szimbólumokat hordozó  Boldogasszony-kápolnánál imádkozhatunk a DAC sikeréért, rövid erdei sétát követően, miután láttuk Etele, Nimród, Szent István, Szent László, Boldog Özséb, Hunyadi Mátyás szobrait. Programunk a meccsek: a kurtaszoknyás faluban, Kéménden a tájházat tekintjük meg, Iszomfalván borkóstolóval veszünk részt és bográcsgulyást fogyasztunk. Dunaszerdahelyen a DAC-szurkolók kultikus helyén, a Nosztalgia-sörözőben vesszük át a jegyünket. A rendre telt háznyi publikum az Ismerős arcok: Nélküled dalával kezdi a Slovan Bratislava elleni nemzeti rangadót, ahol elemi erővel zúg a hajrá Dac, Ria-ria-Hungária buzdítás. Az eredmény szinte másodlagos, ebből a meccsből a magyarok vesztesen nem kerülhetnek ki…  A program nem csak focirajongóknak ajánlott, a meccs nem csak a fociról, hanem a nemzeti összetartozásról is szól.18 órakor kezdődik a meccs, este 11-re érünk haza.

    

DAC-klubtörténet: http://fcdac.sk/hu/klubtortenet

Hozz magaddal nemzeti zászlót :).

utazás, honismereti vezetés, bográcsgulyás. + kiadás: borkóstoló: 10 euro, meccs belépő: 6 euro.

A helyi választások miatt a rendőrség nem tudta vállalni a biztosítást 11.04-én, emiatt 1 nappal előrébb hozták a mérkőzést.

Indulás: 7 óra Székesfehérvár, 8.00 Budapest.
A mindegyre izgalmasabb kérdéseket felvető Pilis-hegység a Kárpát-medence történelmének hagyományosan szent hegye, melynek szakrális központja Pilisszántó környékén lehetett. Ennek állít emléket a „Csillagösvény-út”, amely az erdőben vezet fel a 2003-ban kőből épült, ősi szimbólumokat hordozó  Boldogasszony-kápolnához, melyben egy hatalmas hargitai fenyőből ácsolt kereszt áll. A felfelé vezető út mellett gyönyörű faragott szobrok őrködnek: Etele, Nimród, Szent István, Szent László, Boldog Özséb, Hunyadi Mátyás szobrai. Az egyedülálló, díszes kurtaszoknyás viseletéről híres Kéménden a tájházba látogatunk. A szomszédos Iszomfalván 8 féle borból álló borkóstolóval és finom bográcsgulyással várnak minket. Dunaszerdahelyen a DAC-szurkolók kultikus helyén, a Nosztalgia-sörözőben vesszük át a jegyünket, a sorban állás közben tartalmasan múlatva az időnket. A dunaszerdahelyi focicsapat a legnagyobb múltú „szlovák” sportegyesület, 1904-ben szerepelt először a magyar bajnokságban. A DAC-Slovan különleges hangulatú nemzeti rangadó rendre telt háznyi publikum a meccsek előtt megható, felemelő, lúdbőröztető, nemzeti összetartozásról szóló dallal indít (Ismerős arcok: Nélküled), majd megállás nélkül szól a Hajrá magyarok, hajrá Dac, Ria-ria-Hungária buzdítás. Az eredmény szinte másodlagos, ebből a meccsből a magyarok vesztesen nem kerülhetnek ki… 18 órakor kezdődik a csata, 22.30 körül  érünk Budapestre.

-

dac terkep

 

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor