Otthonról hazamegyünk

péntek, július 21, 2017


A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

A FELVIDÉK LEGKELETIBB VÁRAI

 
Időpont(ok):
2017.08.02-06. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Felvidék
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Felfedezés, Hagyományőrzés, Történelem
Ár: 59.900 Ft/fő
Útvonal: Bp., M3, Salgótarján
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

zboro1. nap: Betlér: az Andrássyak fényűző kastélya. Torna vára: Magyarország hajdan legkisebb vármegyéjének központja. Kisgéresen hagyományőrző műsorral várnak minket. Borkóstolón vehetünk részt, miközben bográcsgulyást és géresi bélest lakomázunk.
2. nap: Vinna várából egész Zemplént belátjuk. Csicsva vára: itt őrizték a híres "Csittvári krónikát". Jó időben strandolás a „Felvidék Balatonjában”, a Zempléni-tóban. Délután meglepetésprogramokkal is számolhatunk.
3. nap: Várjeszenő: a Homonnai Drugeth család sasfészke. Homonna: a Drugeth család utolsó lakhelye, később az Andrássy grófok rezidenciája. Barkó: impozáns várrom az Ondava felett.
4. nap: Nagysáros vára: a Rákócziak fő birtokközpontja csodálatos kilátással. Kapi vára: a Beszkidek hágóját őrizte Bártfa felé. Eperjes - a "Tarca-parti Athén": benne a Rákóczi ház és a gótikus Szent Miklós plébániatemplom.
5. nap: Zboró: vadregényes túra a lengyel határnál fekvő Makovica várához. Bártfa: a Kárpát-medence egyik legszebb történelmi városközpontja, az UNESCO világörökség része.

    

-

Utazást, szállást, honismereti vezetést, reggelit végig, 2 vacsorát, hagyományőrző zenés mulatságot Kisgéresen. Vacsora a tóparti során egyénileg, vagyis rendelhető.

Immár hagyományossá vált nagysikerű vártúránk újabb fejezete a Felvidék legkeletibb várait járja körbe. A Vihorlát és a Keleti-Beszkidek hegységek által uralt titokzatos vidék csodálatos meglepetéseket tartogat. Már-már érthetetlen a számunkra, miért hiszik sokan, hogy Kassa vonalánál véget ér a Felvidék. Talán csak azért, mert még nem találkoztak ezzel a kalandos utunkkal… Ez az út nem gyalogtúra, de azért azzal számolni kell, hogy némelyik vár csak fél-egyórás gyaloglással közelíthető meg.

1. nap: Indulás Fehérvárról 5.45, Budapestről 7 órakor. Első úti célunk az Andrássyak fényűzően berendezett kastélya Betléren. Majd Torna vára következik, amely Magyarország hajdan legkisebb vármegyéjét uralta. Pompás kilátásban gyönyörködünk innen, látjuk Gömörország hegyeit, völgyeit, erdeit, mezőit. A szállásunkhoz közel, Kisgéresen a helyi hagyományőrzők gazdag műsorral várnak minket, a Kárpát-medencében egyedülálló, messze földön híres kisgéresi csillagpincéknél. A 80 lejáratból 360 pince nyílik, melyek közül némelyik több mint 700 éves. Kiváló borok kóstolása közben bográcsgulyást, géresi bélest lakomázunk, miközben helyi menyecskék és citerazenekar gondoskodnak szórakoztatásunkról.
2. nap: A Vihorlát déli lejtőjén terül el Vinna vára. Egész Zemplént belátjuk majd a vadregényes romok közül. Csicsva vára nem csak szépségével ragad meg, hanem legendáival is. Itt őrizték hajdan a híres "Csittvári krónikát" melybe a legnagyobb hazugságokat és túlzásokat jegyezték fel. Ha meleg van, délután belefér egy kis üdítő strandolás is a „Felvidék Balatonjában”, a Zempléni-tóban. Ha viszont bírjuk még szusszal, akkor délután még meglepetésprogramokkal is számolhatunk.
3. nap: Várjeszenő Homonna felett a Vihorlát északi lejtőjén őrködik. Hajdan a Homonnai Drugeth család erős sasfészke volt. Következő úticélunk, Homonna-kastélya pedig a család utolsó lakhelye, amely később az Andrássy grófok kastélyává lett. Barkó vára az Ondava felett őrködik, ma ugyan rom, de hajdan erős falai ma is impozánsak.
4. nap: A Rákócziak dicső emlékét őrzi Nagysáros vára, amely a fő birtokközpontjuk volt. Innét hurcolták el II. Rákóczi Ferencet a bécsújhelyi börtönbe. Csodálatos kilátás nyílik innen a hajdan oly büszke Sáros vármegyére. Kapi vára a Beszkidek hágóját őrizte Bártfa felé. Pontosan ezért pusztította oly gyakran az ellenség. Az ennek ellenére pompásan megmaradt falai közül még az eddigieket is felülmúló kilátásban lesz részünk. Eperjes városa a hajdani "Tarca-parti Athén" nevet műveltségének, iskoláinak köszönhette. Megtekintjük csodálatos műemlékközpontját, és megemlékezünk Caraffa tábornok vérengzésének áldozatairól.
5. nap: Zboró, más néven Makovica vára a lengyel határnál szintén a Rákóczi-családé volt. A túra vadregényes erdőkön át vezet hozzá. Bártfa városa mai napig megmaradt középkori falaival, tornyaival olyan benyomást kelt, mintha egy hatalmas várba érkeztünk volna. A középkori város az egyik legszebb Kárpát-medencei műemlék együttesünk. Nem hiába lett az UNESCO világörökség része. Hazatérés Eperjes, Kassa, Miskolc, Budapest útvonalon.

Érkezés 22 óráig Budapestre.

1. éj Királyhelmecen egy nagyszerű magyar panzióban, 2 éjszaka a „szlovák-tenger”, a Zempléni-tó partján, 1 éj Bártfán, az óváros közelében.

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor