Otthonról hazamegyünk

péntek, június 23, 2017


KÁRPÁTALJA: ÁRPÁD NÉPÉNEK ÚTJÁN Terepjáró teherautókkal a Tisza-forráshoz

Időpont(ok):
2017.07.04-09. (6 nap, 5 éj)
Ár: 65.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.07.04-09. (6 nap, 5 éj) Ár: 65.000 Ft/fő 1. nap: Vaja, Rákóczi-kiállítás. Penyige: Lekvárda, Túristvándiban vízimalom, Szatmárcseke Kölcsey síremléke. Tiszacsécsén Móricz-emlékház, Orosziban kárpátaljai irodalmi est. 2. nap:  Beregvidék fővárosa: Beregszász. Munkács: a vár és a szép belváros. Szolyva: „Málenkij robot" emlékpark. Vereckei-hágó, Árpád-vonal-bunker, honfoglalás emlékmű. 3. nap: Szinevéri-tó, csodaszép tengerszem. Alsókalocsai ruszin skanzen. 4.…

KÁRPÁTALJA: ÁRPÁD NÉPÉNEK ÚTJÁN Terepjáró teherautókkal a Tisza-forráshoz

A MECSEK LANKÁIN - ZENGŐVÁRKONY, PÉCSVÁRAD, PÉCS

 
Időpont(ok):
2017. június 24.,szombat
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Városnézés, Történelem, Vallás, Kulturális utazás
Ár: 8.500 Ft
Útvonal: Székesfehérvár, M7, Budapest, M6
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

pecs 3A mediterrán hangulatú mecseki tájakkal Zengővárkonyon kezdjük az ismerkedést, a híres-nevezetes szelídgesztenyésben. Az évszázados, védett fák várhatóan éppen látogatásunk idejére öltik fel virágpompájukat.
A zengővárkonyi erdei sétától felfrissülve Pécsvárad utunk következő állomása. A pécsváradi bencés monostort Szent István alapította 998-ban Koppány vezér legyőzése után. Megtekintjük a felújított vármúzeumot, a X. századi, Géza nagyfejedelem által alapított várkápolnát, hazánk legrégebbi, ma is álló templomát, valamint a fűszerkertet és a kovácsműhelyt.

A nap további részét Pécsen töltjük. A különleges hangulatú Pécs az egyik legkarakteresebb magyar város, nem hiába lett 2010-ben Európa kulturális fővárosa. Az ezzel kapcsolatos, több mint 40 milliárdos beruházásoknak köszönhetően város valósággal kivirágzott, alig tudunk választani a rengeteg látnivaló között! Kiadós sétát teszünk a belvárosban, melynek során felkeressük Pécs egyik jelképét, Gázi Kászim pasa dzsámiját és a 4. századból, tehát a római időkből származó ókeresztény sírkamrákat. Ellátogatunk Pécs új büszkeségébe, a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedbe. A hegyi szerpentinen kanyarogva felmegyünk az 535 méteres Misina csúcsra, ahol Magyarország legmagasabb épülete, a 197 méterre nyújtózkodó tv torony és kilátó áll, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környező tájra.
Érkezés: 22.30 körül.

    

- Minden páratlan évben Pécsváradon „Gesztenyeszüret a Zengő alján” elnevezéssel tartanak szórakoztató rendezvényeket, ahol a város német és magyar tánccsoportjai, zenekarai adnak szabadtéri műsort a város központjában. Mindezt népművészeti kirakodóvásár, a helyi borok népszerűsítése és gesztenyeárusítás színesíti.

-A mai Magyarország területén a pezsgőgyártást a Littke család indította el 1859-ben, Pécsen. Napjainkban is palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőket, valamint saját termelésű borokat készítenek. Pécs utcáin sétálva feltárul előttünk húsz évszázad történelme, egymásra rakódott-rétegződött hagyatéka: a római kori elődváros nyomai, a 4. századi ókeresztény nekropolisz, az első magyarországi egyetem, a fallal határolt középkori belváros, a török dzsámik és mecsetek, a német polgárházak, a Dóm épületegyüttese, a Zsolnay-negyed. A város egyik új turistacsalogatója a szerelmesek lakatjai, amelynél lakatok lógnak fürtökben vaskerítésekről.

-

Tartalmazza: utazás, honismereti vezetés.

Plusz költség:pécsváradi monostor, dzsámi, őskeresztény sírkamrák, Zsolnay aranykora kiállítás, TV torony belépők teljes ár kb.6.000 Ft, nyugdíjas: 4.000

Honismereti vezető: Posch Ede, földrajztanár végzettségű, széleskörű történelmi tudással és természetismerettel rendelkező újságró.

A mediterrán hangulatú mecseki tájakkal Zengővárkonyon kezdjük az ismerkedést, a híres-nevezetes szelídgesztenyésben. Az évszázados, védett fák várhatóan éppen látogatásunk idejére öltik fel virágpompájukat. 
A zengővárkonyi erdei sétától felfrissülve Pécsvárad utunk következő állomása. A pécsváradi bencés monostort Szent István alapította 998-ban Koppány vezér legyőzése után. Megtekintjük a felújított vármúzeumot, a X. századi, Géza nagyfejedelem által alapított várkápolnát, hazánk legrégebbi, ma is álló templomát, valamint a fűszerkertet és a kovácsműhelyt.

A nap további részét Pécsen töltjük. A különleges hangulatú Pécs az egyik legkarakteresebb magyar város, nem hiába lett 2010-ben Európa kulturális fővárosa. Az ezzel kapcsolatos, több mint 40 milliárdos beruházásoknak köszönhetően város valósággal kivirágzott, alig tudunk választani a rengeteg látnivaló között! Kiadós sétát teszünk a belvárosban, melynek során felkeressük Pécs egyik jelképét, Gázi Kászim pasa dzsámiját és a 4. századból, tehát a római időkből származó ókeresztény sírkamrákat. Ellátogatunk Pécs új büszkeségébe, a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedbe. A hegyi szerpentinen kanyarogva felmegyünk az 535 méteres Misina csúcsra, ahol Magyarország legmagasabb épülete, a 197 méterre nyújtózkodó tv torony és kilátó áll, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környező tájra. 
Érkezés: 22.30 körül.

-

mecsek2terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor