Otthonról hazamegyünk

péntek, július 21, 2017


A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

A KUNSÁG SZÍVÉBEN – Lovas bemutató a Bugaci pusztán, Petőfi szülőháza Kiskőrösön

 
Időpont(ok):
2017. szeptember 8.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Hagyományőrzés, Történelem
Ár: 9.000 Ft
Útvonal: Székesfehérvár, M7, Budapest
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

szallas bugac puszta 05 loultetesIndulás: 6.45 Szfvár., 8 óra Budapest.
Kiskőrösön a 18. század utolsó harmadában épült Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeumot tekintjük meg. Az utcai szobában - mely szinte változatlanul maradt az idők folyamán - a család egykori bútorai, a szabadkéményes konyhában pedig korabeli főzőedények találhatók. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban látható Petőfi életútját bemutató kiállítás. A két épület közötti sétáló udvar különlegessége az aradi vértanúk emlékfala, valamint az Európában egyedülálló Műfordítói Szoborpark, amely a Petőfi műveit fordítók portréinak ad helyet.
A bugaci Karikás csárdában a Kunság (egyik) legjobb birkapörköltjéből lakmározhatunk, majd gyalogosan vagy lovas kocsival (1600 Ft) megyünk a bugaci puszta közepén álló Pásztormúzeumba. A múzeum a kiskunsági pásztorok életét, hagyományos szerszámait, eszközeit, és a környék természeti értékeit mutatja be. A Pásztormúzeum környékén még ma is a régihez hasonló élet zajlik. A gyepeken szürke marhák, racka juhok és lovak legelnek. A puszta közepén látjuk a régi pásztorépítményeket: a hűvösölőt, az isztrongát, a karámokat és a kontyos kunyhót. Itt kezdődik az Ősborókás, ahová be is sétálunk egy túraúton, majd lovasbemutatón ismerjük meg a kiskunsági csikósok ügyességét.
8 órára érünk vissza Budapestre

    

-Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokpuszták, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak. A több száz éves kocsányos tölgyek mellett álló, Pásztormúzeum kör alakú építményénél megállva, az épületben látható kiállítás a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be.

-

Tartalmazza: utazás, honismereti vezetés, kunsági lovas bemutató

Indulás: 6.45 Szfvár., 8 óra Budapest.
Kiskőrösön a 18. század utolsó harmadában épült Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeumot tekintjük meg. Az utcai szobában - mely szinte változatlanul maradt az idők folyamán - a család egykori bútorai, a szabadkéményes konyhában pedig korabeli főzőedények találhatók. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban látható Petőfi életútját bemutató kiállítás. A két épület közötti sétáló udvar különlegessége az aradi vértanúk emlékfala, valamint az Európában egyedülálló Műfordítói Szoborpark, amely a Petőfi műveit fordítók portréinak ad helyet. 
bugaci Karikás csárdában a Kunság (egyik) legjobb birkapörköltjéből lakmározhatunk, majd gyalogosan vagy lovas kocsival (1600 Ft) megyünk a bugaci puszta közepén álló Pásztormúzeumba. A múzeum a kiskunsági pásztorok életét, hagyományos szerszámait, eszközeit, és a környék természeti értékeit mutatja be. A Pásztormúzeum környékén még ma is a régihez hasonló élet zajlik. A gyepeken szürke marhák, racka juhok és lovak legelnek. A puszta közepén látjuk a régi pásztorépítményeket: a hűvösölőt, az isztrongát, a karámokat és a kontyos kunyhót. Itt kezdődik az Ősborókás, ahová be is sétálunk egy túraúton, majd lovasbemutatón ismerjük meg a kiskunsági csikósok ügyességét. 
8 órára érünk vissza Budapestre

-

bugacterkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor