Otthonról hazamegyünk

csütörtök, október 19, 2017


SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

IRODALMI ÉS NÉPRAJZI HÉTVÉGE A PARTIUMBAN - Arany, Ady, Kölcsey, Kazinczy, Kaffka szülőföldjén (Október 23-i műsor) MEGTELT!!

 
Időpont(ok):
2017.10.21-23.
Úti cél: Erdély
Út jellege: Gasztronómia, Felfedezés, Városnézés, Történelem, Kulturális utazás
Ár: 39.000 Ft
Útvonal: 1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

holnaposokkicsi1. nap: Nagyszalonta: 200 éve született Arany János. A középkori Csonka-toronyban berendezett kiállítás, és a szülőháza helyén álló tájház. A Kárpát-medence talán legarchaikusabb nyelvjárását megőrző, földrajzilag és etnikailag is elzárt vidéke: a Belényesi-medence kincsei (Magyarremete, Köröstárkány, Várasfenes).
2. nap: Városnézés és az Ady-múzeum a „Pece-parti Párizsban”, Nagyváradon. Sződemeter: Kölcsey Ferenc szülőháza, szobra. Érmindszent: Ady Endre szülőháza és a családi kúriában berendezett kiállítás. Dobra: az érmelléki borok legjobbjait kóstolhatjuk a Kallós-pincében, hidegtálas lakomával.
3. nap: Nagykároly: a Loire menti kastélyok mintájára épült, gyönyörűen felújított Károlyi-kastély. Ottomány: a Komáromi-kúriában kisfilmen és kiállításon ismerjük meg a 20. század elején lecsapolt egykori lápvidék, az Érmellék életét. Érsemjén: Kazinczy Ferenc emlékháza. Részt veszünk az október 23-i megható és színvonalas ünnepi műsoron, amely a 14. aradi vértanú, Kazinczy Lajos ezredes tiszteletére is szerveződik minden évben, anyaországi és erdélyi vendégek részvételével, a helyi művelődési házban. A Kazinczy Iskola növendékeinek hazafias műsora, a helyi Ezüstperje néptánccsoport ünnepi előadása, harmonikás kísérettel előadott katonadalok éneklése után koszorúzunk Kazinczy Lajos emlékművénél és énekeljük el a himnuszt.

    

.

utazást, szállást, félpanziót, honismereti vezetést 

1. nap:Indulás:05.15 Székesfehérvár, 06.30 Budapest. Útvonal: odafelé Kecskemét-Békéscsaba, visszafelé Debrecen (M3). Nagyszalontára utazunk. 200 éve született Arany János! Megtekintjük a középkori Csonka-toronyban berendezett kiállítást. Bemegyünk az Arany szülőháza helyén álló tájházba is. A Kárpát-medence talán legarchaikusabb nyelvjárását megőrző, földrajzilag és etnikailag is elzárt vidékre, a Belényesi-medencébe utazunk. Magyarremete: színes belső falfreskókkal borított Árpád-kori templom és a magyarellenes népirtás emlékoszlopa. Köröstárkányban Gábor Ferenc neves író, helytörténész mesél a tárkányi nyelvről, szokásokról, hagyományokról. Várasfenesen az első nagy magyar néprajzkutató-íróról, a Körös-mente néprajzi kincseit is leíró Györffy Istvánról elnevezett Táj- és Népismereti Otthonba, valamint a tájházba látogatunk el.  Szállás: Várasfenesen.

2. nap:Városnézés és az Ady-múzeum a „Pece-parti Párizsban”, Nagyváradon. Sződemeter: Kölcsey Ferenc szülőháza, szobra. Érmindszent: Ady Endre szülőháza és a családi kúriában berendezett kiállítás. Dobra: a (tényleg) világszínvonalú érmelléki borok legjobbjait kóstolhatjuk a Kallós-pincében, hidegtálas lakomával körítve. Szállás Nagykárolyban.

3. nap:Nagykárolyban a káprázatosan szép, tökéletesen felújított, Loire menti kastélyok mintájára épült Károlyi-kastélyt tekintjük meg. A parkban több irodalmi témájú szobrot is találunk, nem véletlenül. Megtekintjük még a Nyugat-nemzedék tagjának, az egyik legnagyobb magyar női írónak, Kaffka Margitnak a 19. század közepén épült szülőházát. Ottományban a Komáromi-kúriában kisfilmen és kiállításon ismerjük meg a 20. század elején lecsapolt egykori lápvidék, az Érmellék életét. Érsemjénben megnézzük a magyar nyelv nagy újítója, Kazinczy Ferenc emlékházát (a falu legrégibb, tornácos háza, benne a nagy dalszerző, Fráter Lóránd, valamint Csiha Kálmán, legendás református püspök emlékszobájával is). Részt veszünk az október 23-i ünnepségen, amely a 14. aradi vértanú, Kazinczy Lajos ezredes tiszteletére is szerveződik minden évben, anyaországi és erdélyi vendégek részvételével. A köszöntők, beszédek után a helyi Kazinczy Iskola növendékeinek zenés, hazafias szavalatokkal tarkított, lelkes műsora következik. A helyi Ezüstperje néptánccsoport ünnepi előadása érzékletesen mutatja be az ifjú szabadságharcos életét születésétől tragikus, ámde hősi haláláig. A harmonikás kísérettel előadott katonadalok éneklésébe a közönség is bekapcsolódhat. A művelődési házban rendezett ünnepséget koszorúzás zárja Kazinczy Lajos emlékművénél, majd a Himnusz eléneklésével ér véget a megemlékezés. 22 órára érünk Budapestre.

1 éj Várasfenesen, 1 éj Nagykárolyban, színvonalas panziókban

terkep irodalmi

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor