Otthonról hazamegyünk

szombat, máj. 26, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

ÉKSZEREK A SZOMSZÉDBAN - Pest megyei karika

 
Időpont(ok):
2018. június 23.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Felfedezés, Városnézés, Történelem, Bor, Vallás, Kulturális utazás
Ár: 7.000 Ft
Útvonal: Bp., 2-es főút, Vác
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Vác

13554703 955148880ac2dff6f4e3d3d9514eeeed xlEzen a napon remélhetőleg minden kedves utasunk meggyőződik arról, hogy a maradandó élményekért nem feltétlenül szükséges a világ végére menni.
Vácon a gyönyörűséges barokk belvárost tekintjük meg. Fóton hazánk legszebb klasszicista palotáját, a Károlyi-kastélyt találjuk.Innen Ócsára utazunk, ahol az Árpád-házi királyok által alapított premontrei kolostorból kialakított román stílusú bazilikával ismerkedünk. A templomban feltárt freskók, melyeken Szent László és Szent Margit legendájából elevenednek meg részletek, Árpád-kori falfestészetünk kiemelkedő alkotásai. Érden a Wimpffen-kúriában berendezett Magyar Földrajzi Gyűjteményt keressük fel. Innen Etyekre megyünk tovább, ahol a Korda Filmparkba látogatunk, amely Közép-Kelet-Európa legnagyobb filmes látogatóközpontja. A Rókusfalvy-birtokon borkóstoló vár ránk, finom falatok mellett. Aki nem kíván bort kóstolni, időközben a sváb tájházat keresheti fel. Megnézzük a híres/hírhedt biatorbágyi vasúti völgyhidat, ahol az őrült Matuska Szilveszter 1931-ben felrobbantotta a viaduktot. Még éppen idejében érkezünk Zsámbékra, a 11. századi premontrei kolostor vadregényes romjaihoz, hogy onnan csodáljuk meg a naplementét.

    

-

-

Utazást, honismereti vezetést

Ezen a napon nem sok időt pazarolunk az utazásra, végig a közelben, Pest megyében tartózkodunk. És remélhetőleg minden kedves utasunk meggyőződik arról, hogy a maradandó élményekért nem feltétlenül szükséges a világ végére menni.
5.15: indulás Székesfehérvárról. 6.30: indulás a Déli-pu.-tól. Vácon kezdjük a napot, a gyönyörűséges barokk belváros megtekintésével, melynek gyakorlatilag teljes területe műemléki oltalom alatt áll. A kiadós séta után Fótra látogatunk, ahol hazánk legszebb klasszicista palotája, a Károlyi-kastély található. Fótról Ócsára utazunk, ahol az Árpád-házi királyok által alapított premontrei kolostorból kialakított román stílusú bazilikával ismerkedünk, amely a román kor legértékesebb fennmaradt magyarországi építészeti alkotása. A templomban feltárt freskók, melyeken Szent László és Szent Margit legendájából elevenednek meg részletek, Árpád-kori falfestészetünk kiemelkedő alkotásai.
A gazdag program Érden folytatódik, ahol a klasszicista stílusú Wimpffen-kúriában berendezett Magyar Földrajzi Gyűjteményt keressük fel. A múzeumot 1983-ban 5 évnyi szervező- és gyűjtőmunkával, a Magyar Földrajzi Társaság hathatós támogatásával Balázs Dénes érdi geográfus alapította, 5 kontinensről származó néprajzi, természetrajzi gyűjtéseiből és a nagy magyar utazók kallódó relikviáiból. Érdről Etyekre megyünk tovább, ahol a Korda Filmparkba látogatunk, amely Közép-Kelet-Európa legnagyobb filmes látogatóközpontja. A filmgyártás lenyűgöző világát fedezhetjük fel itt, mélyen a kulisszák mögé pillantva. Etyeken a Rókusfalvy-birtokon borkóstoló vár ránk, finom falatok mellett. Aki nem kíván bort kóstolni, időközben a sváb tájházat keresheti fel. Zsámbék felé menet megnézzük a híres/hírhedt biatorbágyi vasúti völgyhidat, ahol az őrült Matuska Szilveszter 1931-ben felrobbantotta a viaduktot. Még éppen idejében érkezünk Zsámbékra, a 11. századi premontrei kolostor vadregényes romjaihoz, hogy onnan csodáljuk meg a naplementét. 22 órára érünk vissza a délihez.

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor