Otthonról hazamegyünk

szombat, máj. 26, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

SZÁSZFÖLDI BARANGOLÁS

 
Időpont(ok):
2018.06.28-07.02. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Erdély
Út jellege: Természet, Felfedezés, Városnézés, Történelem, Kulturális utazás
Ár: 69.000 Ft
Egyágyas felár: 4.000 Ft/éj
Útvonal: Bp., M5, Kecskemét, Szeged
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

berethalom szaszfold1. nap: Szászváros: Látogatás a Szent Erzsébet Gyermekotthonban. Nagyszeben: városnéző séta az erdélyi szászság kulturális fővárosában. 
2. nap: Astra falumúzeum: Európa egyik legnagyobb és legszebb skanzene. Vízakna: erődített református templom és a Petőfi emléktábla a központban (4 nap dörgött az ágyú). Felsőporumbák: mesébe illő kétszintes kastély a Fogarasi-havasok lábánál, a Tündérek völgyében. Kisdisznód. Hegyi templom - Szászföld legrégebbi épített öröksége; néprajzi kiállítás a faluközpontban. Nagydisznód erődtemploma különleges titkot rejt.
3. nap: Keresd: a Bethlenek ősi várkastélya. Berethalom 300 évig a szász evangélikusok püspöki székhelye volt. Erődtemploma a világörökség része. Muzsna: hidegtálas, szalonnás, pálinkás ebéd a toronyban(!). Medgyes: egykoron székelyek lakta szász település szép belvárossal. Felkeressük a medgyesi Magyar Házat. Bólya: Bolyai emlékház és a Toldy-Bolyai kastély. Mihályfalva: magyar szórványközösség a Királyföldön. Vacsora a református tiszteletesnél.
4. nap: Felsőszombatfalva: Brâncoveanu-kolostor, az erdélyi ortodox egyház fellegvára értékes könyvtárral. Fogaras: séta a 700 éves várnál. A református templomban őrzik Árva Bethlen Kata esküvői palástját. Kóbor: a Szászföld egyetlen erődített magyar református temploma; tájszoba bemutatása. A magyar közösség először fogad turistacsoportot – nagy szeretettel, pálinkával és meleg étekkel várnak bennünket. Barcarozsnyó: parasztvárát a német lovagrend építette. Brassó: az erdélyi szászok legnagyobb városa.
5. nap: Szászfehéregyháza: a falu, ahol Károly hercegnek is van háza. Erődtemploma egyike a világ legszebb keresztény templomainak. Megtekintünk egy szász tisztaszobát. Segesvár: városközpontja az UNESCO világörökség része: óváros a citadellával és a híres óratoronnyal.

    

-

-

Utazást, szállást félpanzióval és honismereti vezetést

1. nap: 5.15-kor indulunk Fehérvárról, 6:30-kor Budapestről. Szászváros: a Szászföld legnyugatibb települése. Látogatás a Szent Erzsébet Gyermekotthonban, ahol csaknem 100 gyermeket gondoznak hatalmas szeretetben. Nagyszeben: városnéző séta az erdélyi szászság kulturális fővárosában. Városfallal körülvett központja Közép-Európa legnagyobb, épen maradt középkori főterével büszkélkedik.
2. nap: Astra falumúzeum: Európa egyik legnagyobb és legszebb skanzene szász, román és magyar házakkal és néprajzi jellegzetességekkel kápráztatja el a látogatót. Vízakna: a királyföldi sóbányászat központja. Megtekintjük erődített református templomát és felkeressük a Petőfi emléktáblát a központban. Felelevenítjük 4 nap dörgött az ágyú c. versét, amely az 1849-es vízaknai csatának állít emléket. Felsőporumbák: mesébe illő kétszintes kastély a Fogarasi-havasok lábánál. A Tündérek völgyében felépült ház kizárólag környezetbarát anyagokból készült. Kóstoló a helyi gazdák által kínált étkekből. Kisdisznódon megtekintjük Szászföld legrégebbi épített örökségét, a hegyi templomot és a faluban látható néprajzi kiállítást. Azt is megtudhatjuk, milyen titkokat rejt Nagydisznód különleges erődtemploma.
3. nap: Keresden felkeressük a Bethlenek ősi várkastélyát, amely Erdély egyik legszebb reneszánsz alkotása, de különleges a gótikus várkápolnája is. A Bethlen család 50 évre a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásába helyezte. Berethalom 300 évig a szász evangélikusok püspöki székhelye volt. Erődtemploma a világörökség része. Muzsna monumentális erődtemploma a szászok egykori gazdagságának jelképe. Hidegtálas, szalonnás, pálinkás ebéd a toronyban(!). Medgyes: egykoron székelyek lakta szász város szép belvárossal. Felkeressük a medgyesi Magyar Házat. Bólya: Felkeressük a Bolyai emlékházat és a Toldy-Bolyai kastélyt a nyugdíjas matematika tanár vezetésével. Magyarok Mihályfalván: látogatás a szórványközösség központjában, vacsora a református tiszteletesnél.
4. nap: Felsőszombatfalva: Brâncoveanu-kolostor, az erdélyi ortodox egyház fellegvára, melyet Havasalföld egykori fejedelme alapított a 17. században. Könyvtárában az 1488-as Thuróczy Krónikán és egy 9. századi perzsa kódexen kívül számtalan más értékes iratot is őriznek. Séta Fogaras gyönyörű, teljesen épen maradt 700 éves váránál. Értékes fabútorzattal díszített református templomában őrzik Árva Bethlen Kata esküvői palástját. Sírja a templomkertben található. Kóbor: itt látható a Szászföld egyetlen erődített magyar református temploma. A magyar közösség először fogad turistacsoportot – nagy szeretettel, pálinkával és meleg étekkel várnak bennünket. A tájszoba is bemutatásra kerül. Barcarozsnyó festői helyszínen fekvő Parasztvárát a német lovagrend építette, sem oláh, sem tatár nem tudta bevenni. Városnézés Brassóban, az erdélyi szászok legnagyobb városában.
5. nap: Szászfehéregyháza: a falu, ahol Károly hercegnek is van háza. Erődtemplomát – amelynek alapja egy székely kápolna – a brit Telegraph a világ legszebb keresztény templomai közt tartja számon. Megtekintünk egy szász tisztaszobát, falubeli szász néninél. Segesvár: középkori városközpontja az UNESCO világörökség része. Megtekintjük az óvárost a citadellával és a híres óratoronnyal.
Hazaérkezés 21:00 körül Budapestre, 22:00 körül Székesfehérvárra.

3 éj Kisdisznódon panzióban, ill. 1 éj Pürkerecen, hétfalusi csángó családoknál, turizmus céljára kialakított szobákban

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor