Otthonról hazamegyünk

vasárnap, március 18, 2018


KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

Időpont(ok):
2018.03.14-18. (5 nap, 4 éjszaka)
Ár: 65.000 Ft
MEGTELT1. nap: Zólyom ódon vára: Balassi Bálint szülőhelye. Nedec festői vára a Dunajec partján. Magyar szobor, magyar utca Szczawniczában. 2. nap: Ószandec: „az ima városa”. Székelykapu. A Szent Kinga szentély a klarissza kolostorban. A Gorlicei-áttörés hősi halottainak magyar központi temetője. Biecz: Hedvig királylány kedvenc városa. Tarnow:…

KIS-LENGYELORSZÁG KINCSEI ÉS A „MAGYAR” KRAKKÓ Március 15.-e Bem apó szülővárosában, Petőfi szobránál.

A DÉLI-KÁRPÁTOK CSODÁI - Fogarasi-havasok, Szebeni-havasok, Bucsecs, Nagykőhavas

 
Időpont(ok):
2018.06.28-07.02. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Erdély
Út jellege: Természet, Túrázás, Felfedezés, Túra/kultúra út
Ár: 69.000 Ft
Egyágyas felár: 3.000 Ft/éj
Útvonal: Bp., M5, Kecskemét, Szeged
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

balea els1. nap: Szászváros: Látogatás a Szent Erzsébet Gyermekotthonban. Nagyszeben: városnéző séta az erdélyi szászság kulturális fővárosában. 
2. nap: A Szebeni-havasok csodás vonulatain túrázunk. Szebenjuharosról (Păltiniș, 1450 m) indul túránk, majd felkapaszkodunk a Bătrâna-nyeregig. Innen tovább emelkedünk a 2000 m feletti csúcsokhoz. A látvány lenyűgöző, ahogy végigtekintesz a szebeni tengerszemekre. Ilyenkor nyílik a havasszépe, amely virágszőnyegként borul havasok talajára.
3. nap: Erdély talán legszebb útján, a Fogarasi-havasokat átszelő Transzfogarasi úton megyünk fel a gerinc közelébe. Innen libegővel érjük el Fogarasok legnagyobb tengerszemét, a Bâlea-tavat. Meredek, sziklás ösvényen kapaszkodunk fel a Zerge-nyeregre (2315 m), majd irány a 2507 m magas Buteanu-csúcs. A kilátás káprázatos.
4. nap: Elsőként a meseszép sinaiai Peles-kastélyt tekintjük meg. Ezután gyalogtúrára indulunk a Bucsecs különleges sziklaalakzatainak felfedezésére: Szfinx és a Babele-sziklák. Elérjük a 2507 m magas Omul-csúcsot is. A nap második felében túrázunk a Nagykőhavasra és a Hétlétra-vízeséshez.
5. nap: Szászfehéregyháza: a falu, ahol Károly hercegnek is van háza. Erődtemploma egyike a világ legszebb keresztény templomainak. Megtekintünk egy szász tisztaszobát. Segesvár: városközpontja az UNESCO világörökség része: óváros a citadellával és a híres óratoronnyal.

    

-

-

Utazás, szállást félpanzióval, túra- és honismereti vezetést

1. nap: 5.15-kor indulunk Fehérvárról, 6:30-kor Budapestről. Szászváros: a Szászföld legnyugatibb települése. Látogatás a Szent Erzsébet Gyermekotthonban, ahol csaknem 100 gyermeket gondoznak hatalmas szeretetben. Nagyszeben: városnéző séta az erdélyi szászság kulturális fővárosában. Városfallal körülvett központja Közép-Európa legnagyobb, épen maradt középkori főterével büszkélkedik.
2. nap: A Szebeni-havasok csodás vonulatain túrázunk. Szebenjuharosról (Păltiniș, 1450 m) indul túránk, Gauzsoara Réten (Poiana Gaujoaran) át a Bătrâna-nyeregig. Innen kissé meredeken emelkedünk a 2000 m magas Rozdeşti és Niculeşti csúcsokhoz. Lenyűgöző látványban lesz részed, ahogy végigtekintesz a szebeni tengerszemekre. Csindrel természeti rezervátumáról az összes szomszédos hegylánc csúcsát láthatjuk. Ilyenkor nyílik a havasszépe, amely virágszőnyegként borul havasok talajára. Menetidő: kb. 10 óra, szintkülönbség kb. 800 m. Közepes nehézségű túra.
3. nap: Erdély talán legszebb útján, a Fogarasi-havasokat átszelő Transzfogarasi úton megyünk fel a gerinc közelébe. Innen libegővel érjük el Fogarasok legnagyobb tengerszemét, a Bâlea-tavat. Innen meredek, sziklás ösvényen kapaszkodunk fel a Zerge-nyeregre (2315 m). Keletre a Zerge-tó katlanja húzódik, és számtalan fehéres sziklák, üde, zöld fűvel borított hegyoldalak tárulnak szemünk elé. Káprázatos a kilátás. Innen a kék kereszt-jelzésen haladunk tovább északkeleti irányba, hogy aztán felérjünk a 2507 m magas Buteanu-csúcsra. Szintkülönbség: kb. 500 m.
4. nap: Elsőként megtekintjük a meseszép, kívül-belül lenyűgöző sinaiai Peles-kastélyt, melyet a Hohenzollern-házból „szerződtetett” román király, I. Károly építtetett 1873-ban. Felvonóval jutunk fel a Babele Menedékházhoz. Innen kezdjük gyalogtúránkat, amely során útba ejtjük a Bucsecs különleges sziklaalakzatait, a Szfinxet és a Babele-sziklákat. Innen füves hegygerincen haladunk fokozatos emelkedők árán a 2507 m magas Omul-csúcsra (kb. 1,5-2 óra), amely a Kárpátok egyik legmagasabb pontja. Ha végigtekintünk a tájon, balra a Ialomita forrásvölgye, jobbra a Prahova völgye terül el. Miután beteltünk a csodaszép látvánnyal és megebédeltünk, visszaindulunk a menedékház felé, ahonnan felvonóval jutunk vissza Bustenibe. Innen átbuszozunk a mai napi programunk másik kiindulópontjához. A malomdombi menedékháztól újabb gyalogtúrára indulunk, ezúttal a Nagykőhavasra és a Hétlétra-vízeséshez. A Sipoly-patak mentén, mintegy másfél órás séta után érkezünk a Hétlétra-vízeséshez, mely egy keskeny és meredek mészkő­szurdokban alázúduló vízesés sorozat. A szűk és meredek szurdokban való odajutást hét meredek vaslétra teszi lehetségessé. A szomszédos völgyben ereszkedünk vissza a Sipoly-patak völgyébe. Menetidő: kb. 2-3 óra. szintkülönbség: kb. 550 m. Könnyebb túra.
5. nap: Szászfehéregyháza: a falu, ahol Károly hercegnek is van háza. Erődtemplomát – amelynek alapja egy székely kápolna – a brit Telegraph a világ legszebb keresztény templomai közt tartja számon. Segesvár: középkori városközpontja az UNESCO világörökség része. Megtekintjük az óvárost a citadellával és a híres óratoronnyal. Hazaérkezés 21:00 körül Budapestre, 22:00 körül Székesfehérvárra.

3 éj Kisdisznódon, panzióban, ill. 1 éj Pürkerecen, hétfalusi csángó családoknál, vendégfogadás céljára kialakított szobákban

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor