Otthonról hazamegyünk

szombat, máj. 26, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

SZIKINCE FESZTIVÁL - Varázslatos hétvége a kurtaszoknyás falvakban, és azon is túl

 
Időpont(ok):
2018.07.28-29. (2 nap, 1 éj)
Úti cél: Felvidék
Út jellege: Felfedezés, Hagyományőrzés, Rendezvények, Történelem, Kulturális utazás
Ár: 24.000 Ft
Útvonal: Bp., Óbuda, Pomáz, Esztergom
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

1. ghymes fesztival szikince 2006.07.08 hon1. nap: Bény: Koczka Gyula, a falu mindentudója és élő lelkiismerete várja a csoportot. Megtekintjük a két műemlék Árpád-kori templomot és ellátogatunk az „avar sáncokhoz”, ahol meghallgatjuk bényi Szent László legendát. A csatai tájháznál kemencés lepénnyel várnak: szilvásat vagy kolbászosat kérünk? Bajkai Mária csuhéfonásra tanít, gyönyörű alkotásaiból mi is vásárolhatunk. Kora délután Iszomfalva pincesorára látogatunk, ahol a gőzölgő bográcsgulyáshoz jófajta helyi borokat kóstolhatunk. Délutántól a Szikince Fesztivál nagyszerű programjait látogatjuk a Garam menti falvakban: miközben jókat falatozunk a helyi gasztronómiai különlegességekből, a környékbeli néptáncosok és népdalosok szebbnél szebb műsorainak tapsolhatunk. Szállás Zselízen.
2. nap: Megállunk az 1652-es török elleni győzelem dicsőségére emelt nagyvezekényi csata emlékművénél. Ellátogatunk a Malonyai Arborétumba, Európa egyik legnagyobb és legrégibb botanikus kertjébe, amelyet Ambrózy István alapított a 19. század végén. Kistapolcsányban láthatjuk majd a Hild József által tervezett gyönyörű kastélyt, amely a Habsburg dinasztia, majd a csehszlovák államfők nyári rezidenciája volt. Garamszentbenedek bencés temploma Felvidék egyik legszebb koragótikus alkotása. Az itteni apátságot a legenda szerint Géza fejedelem alapította. Megtekintjük a csodálatos Barsi Múzeumot, amelynek a 13. század végén épült Lévai vár ad otthont. Hazafelé úton megállunk Oroszkán, ahol a régió legkiválóbb és legkülönlegesebb Hadtörténeti Gyűjteményét láthatjuk Zsákovics László szakértő tolmácsolásában.

    

-

-

utazást, szállást reggelivel, iszomfalvi gulyáslevest, honismereti vezetést. Nem tartalmazza az iszomfalvi borkóstoló árát. A 10 euros díj 8 féle fenséges helyi bor kóstolását tartalmazza.

1. nap: Indulás: 5.45-kor Székesfehérvárról, 7.00-kor Budapestről. Bény a palócok hagyományos búcsújáró helye. Nem véletlen, hiszen két, igen jelentős Árpád-kori műemlék temploma van. Koczka Gyula úr, a falu mindentudója és élő lelkiismerete várja a 12. századi körtemplomnál a csoportot. Hallunk tőle a kurtaszoknyás falvak hagyományairól, majd megtekintjük a gyönyörű Árpád-kori templomokat, melyekhez hasonló csak kettő van az egész Kárpát-medencében. Az „avar sáncoknál” találjuk azt a kegykápolnát, ahová a környék apraja-nagyja minden Nagyboldogasszony napján zarándokol. A legenda szerint, ezen a helyen, Szent László királyunk földbe szúrt kardjával forrást fakasztott. A csatai tájháznál Antal Piroska várja a csoportot. A kemencét már befűtötte, s most mi választhatjuk ki, milyen lepényt süssünk ki együtt: szilvásat, szalonnásat, esetleg kolbászosat? Ha kisült a lepény, s jóllaktunk vele, Bajkai Mária segítségével tehetjük próbára kézügyességünket. Csuhéból készíthetünk bábukat, virágokat, betlehemet, kosara, vagy éppen huszárokat. Míg mi az alkotással foglalatoskodunk, már gyűlnek körénk a hagyományőrzők tagjai. Hogy mi vár ránk, az legyen meglepetés! Kora délután Iszomfalva pincesorára látogatunk. Forr már a sűrű gulyás a bográcsban, hogy ne maradjunk éhesek, s ha ízlett az ebéd, igyunk hozzá néhány pohár jófajta bort! Hiszen nem lenne a helység neve Iszomfalva, ha csak enni járna oda az ember! Délutántól a Szikince Fesztivál nagyszerű programjait látogatjuk. A Garam menti falvakban hagyományos ételekkel várnak, miközben a környékbeli néptáncosok és népdalosok szebbnél szebb műsorainak tapsolhatunk. Ellátogathatunk a versfaluba, világfaluba és a folkfaluba is. Minden Szikince Fesztivál egy nagyszabású záró koncerttel ér véget. Szállás Zselízen.
2.nap: Megállunk a nagyvezekényi csata emlékművénél, melyet 1896-ban avattak fel az 1652-ben győztes magyar sereg törökök felett aratott győzelme emlékére. Európa egyik legnagyobb és legrégibb botanikus kertjébe, a Malonyai Arborétumba látogatunk, ahol gyönyörködhetünk a nyári virágok pompájában. A botanikus kertet gróf Ambrózy István alapította, az 1894-ben épült kastélyának kertjében. A kastély előcsarnokában Ambrózy István emlékszoba található. Kistapolcsányban látható a Hild József által tervezett gyönyörű kastély, amely a Habsburg dinasztia, majd a csehszlovák államfők nyári rezidenciája volt. A kastélyt terjedelmes angolpark veszi körül, amelyben különleges, egzotikus fafajták találhatók. Garamszentbenedek bencés temploma Felvidék egyik legszebb koragótikus alkotása. Az itteni apátságot a legenda szerint Géza fejedelem alapította. A templom szentélyének zárókövén Nagy Lajos király címere látható. Hazafele úton meglátogatjuk a csodálatos Barsi Múzeumot, amelynek a 13. század végén épült Lévai vár ad otthont. A múzeum a történelem, a régészet, a népi kultúra, a képzőművészet, a numizmatika, az élő és élettelen természet területét érintő több mint 100 000 darabos gyűjteménnyel rendelkezik. A régió legkiválóbb és legkülönlegesebb Hadtörténeti Gyűjteményét látogatjuk meg Oroszkán, amelyet Zsákovics László gyűjtött össze hosszú évek folyamán.
Érkezés Budapestre 21:00 körül.

3*os hotelben, zselízen

-

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor